Pješačkom stazom od Priječana do Slatine

Objavljeno: 20. 11. 2015 u 14:20h

Izletničko-rekreativna staza duga 15 kilometara od Priječana do Slatine, koja vodi kroz šumu, za sve ljubitelje prirode biće prohodna od 6. decembra.

jdn

Potvrdili su ovo u Gorskoj službi spasavanja, koja je idejni tvorac ove staze.

“Ostalo je još da markiramo kompletnu trasu, po pravilima po kojima se markiraju planinarske staze. Riječ je o crveno-bijelim značkama. To ćemo uraditi prvog vikenda u decembru”, rekao je Sekretar banjalučke Gorske službe spasavanja (GSS) Luka Kukrić.

Dodao je će im u markiranju staze pomoći i mještani naselja Priječani. Materijal za markiranje obezbijedila je Turistička organizacija grada.

Staza je kružnog oblika, ukupne dužine 15 kilometara. Početna tačka je u Priječanima i sa nje će se moći izaći na više izlaza, i to u Slatini, Velikom Blašku, Krčmaricama i Trapistima.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Priječani Nebojša Tojagić istakao je da će ova izletničko-rekreativna staza mnogo značiti, kako stanovnicima ovog, tako i okolnih naselja.

“Gradu poput Banjaluke nedostaju ovakve staze. Pored toga, na ovaj način biće dodatno promovisan slogan “grad adrenalina i dešavanja”. Takođe, bilo bi šteta da pomenuti šumoviti dio Priječana, koji je godinama bio poprilično zapušten, ostane neiskorišćen”, rekao je Tojagić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/pjesackom-stazom-od-prijecana-do-slatine/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot