Banjaluka: Studenti organizuju konferenciju o UN-u

Objavljeno: 23. 9. 2015 u 11:35h

Klub studenata Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci će u periodu od 23. do 25. oktobra organizovati simulaciju rada organa Ujedinjenih nacija (Students’ Model United Nations Banjaluka 2015). Na konferenciji će se simulirati rad Savjeta bezbijednosti UN-a, Savjeta za ljudska prava UN-a i Međunarodnog suda pravde.

blu1

Posebno je značajan međunarodni karakter ovog događaja, jer će učešće u njemu uzeti studenti i mladih ljudi iz BiH, regiona, Evrope, Azije i Afrike. Simulacija je zamišljena i kako bi se podstaklo mlade i brojne članove studentskih udruženja iz Bosne i Hercegovine, regiona, Evrope i svijeta da zajednički rade na unapređenju međusobne saradnje, razvoju i promociji kulturnih, istorijskih, turističkih i diplomatskih veza.

Posebnu novinu ovogodišnjeg SMUN-a predstavlja eksperimentalno uvođenje Press komiteta kojim bi se prvenstveno domaćim, ali i stranim učesnicima pružila šansa da kroz praksu pokažu svoje novinarske vještine, ali i da istovremeno nauče do koje granice njihovi izvještaji, članci i snimci mogu da utiču na politike i strategije zemalja, ističu organizatori konferencije.

blu2

Predsjednik Kluba studenata Fakulteta političkih nauka Banjaluka Ljubiša Aćimović navodi da je simulacija rada tijela UN-a vrlo popularan i efikasan vid edukacije mladih o temama od međunarodnog značaja i da postoji oko 400 ovakvih događaja u svijetu na godišnjem nivou, koje sprovode i najprestižniji svjetski univerziteti.

Na uspješno organizovanoj prošlogodišnjoj, grupa od 80 učesnika iz različitih zemalja je posjetila banjalučki Univerzitet. U toku programa u Banjaluci stekli su praktično iskustvo i detaljnije se upoznali s pravilima i procedurama donošenja odluka u tijelima Ujedinjenih nacija.

Organizatori pozivaju sve mlade željne znanja i dodatne edukacije da se prijave za učešće na stranici http://smunbl.wix.com/smun.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/najave/banjaluka-studenti-organizuju-konferenciju-o-un-u/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot