Nešto drukčiji medeni mjesec: Bračni par prešao 55.000 kilometara i koristio 40 vrsta prevoza (Foto)

Objavljeno: 3. 4. 2016 u 13:42h

Kath i James su vjerovatno jedan od rijetkih bračnih parova koji je odlučio godinu dana provesti na medenom mjesecu, a pritom prijeći 55.000 kilometara.

Tri sedmice nakon vjenčanja, Kath i James krenuli su na medeni mjesec, počevši od Meksika, Paname, Novog Zelanda, Singapura i brojnih drugih zemalja. Par je uspio izbjeći niz prirodnih katastrofa, uključujući i zemljotres na Novom Zelandu.

Kath ističe da su za godinu dana medenog mjeseca koristili 40 različitih prevoznih sredstava te da joj je majka rekla kako je to jedna vrsta medenog mjeseca koja bi mogla upropastiti brak.

“Godinama smo sanjali neko veliko putovanje, tako da smo počeli štedjeti novac. Kada smo upali u recesiju, prodali smo auto i stan i ukrcali se u avion za Mexico City. Plan je bio da u Panami koristimo lokalni transport i boravimo u hostelima. Na karti je sve izgledalo maleno, ali je Centralna Amerika jedno od najrazličitijih mjesta na planeti”, kazala je Kath.

Nakon što su istražili atraktivna mjesta, spakovali su kofere i krenuli nazad.

“Nismo mogli ni pretpostaviti o kakvoj vrsti putovanja se radi. Hosteli nisu bili idealno mjesto za živjeti. Dijeliti s nekim kupatilo i kuhinju i nije baš najbolja opcija za nekoga ko je u srednjim tridesetim godinama”, zaključila je Kath.

Izvor: Klix.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/putovanja/nesto-drukciji-medeni-mjesec-bracni-par-presao-55-000-kilometara-i-koristio-40-vrsta-prevoza-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])