Etno selo “Čardaci” kao iz bajke (FOTO)

Objavljeno: 6. 2. 2016 u 11:46h

Turističko naselje – etno selo “Čardaci” smješteno je u gradu Vitezu, jedinstvenom okruženju na obali rijeke Lašve i prostire se na šest hektara, a u njemu postoji bogata ljetna i zimska ponuda, kao i ugostiteljski sadržaji.

Etno selo raspolaže sa 33 smještajne jedinice, koje su građene isključivo prirodnim materijalima, u etno stilu po uzoru na stare bosanske kuće.

Smještajni kapacitet je za 100 gostiju sa tendencijom stalnog rasta. Ljetna ponuda je definisana kroz vodeni park “Ribica” sa pratećim sadržajima. Zimska ponuda kompletirana je puštanjem u rad velnes i spa centara sa saunama, hidromasažnim bazenom sa slanom vodom, te slanim pećinama.

Čim prođete kroz vrata etno sela “Čardaci” pokraj Viteza zateknete se u čudu, jer ste se odjednom našli u svijetu starog bosanskog sela. Pred vama izniknu kućice sa raznobojnim drvenim prozorčićima, koji se čine da su već tu decenijama i da će svakog trena oživjeti davno usnuli svijet tradicije. Hotelski kompeks sa etno kućicama, motelom i zelenim jezerom pozivaju vas na šetnju krivudavim puteljcima.

“Cilj nam je postići kvalitetne i različite usluge, iskoristiti komunikacijske i prirodne pogodnosti središnje Bosne, te na što bolji način prezentovati kompleks i ponudu našeg kraja”, rekao je Mirko Šakić, vlasnik turističko-ugostiteljskog kompleksa “Čardaci”.

OAZA MIRA

Etno selo “Čardaci” je prava oaza mira koju upotpunjuju i ostali sadržaji kompleksa koji je na svaki način podređen čovjeku i odmoru.

Nema posjetioca etno sela “Čardaci” koji nije vidio i divio se originalnoj ideji smještaja u rustikalno opremljenim kućicama s bogatim etno motivima koji upravo nose imena nekih od staroslavenskih božanstava kao što su Morane, Nie, Rusalke, Bosanke, Danice, Perunike…

U središtu sela je Mačkov trg čija ploča, na ukusno arhitektonski riješenoj kući od drveta i kamena upozorava “Ne boj se ako ti put pređem!”.

Kad pređete preko drvenog mosta koji premošćuje Lašvu, na drugoj strani iz restorana “Kod mlina” dopiru zamamni mirisi ribe sa žara od koje se pravi mnoštvo kombinacija na tanjiru, kao i drugih specijaliteta.

Restoran “Kod mlina” zasigurno je jedno od najtoplijih arhitektonskih rješenja u kojima ste do sada bili. Prostor razigran postmodernističkom arhitekturom pokreta kao da pleše na vodenoj podlozi, dok čvrsti tradicionalni materijali postavljaju smjernice zadane arhitektonskom idejom. Dok jednim dijelom izvire iz krajolika, poput kuća u slavnim knjigama i filmovima opisanom Hobitonu, ovaj restoran zaslužuje puno više pažnje svih onih koji žele organizovati poslovne sastanke, proslave, konferencije, druženja, prezentacije ili, naprosto, večeri dobre atmosfere i ugođaja.

POZITIVNI AMBIJENT

Ulaskom u jednu od smještajnih jedinica postaje vam jasno kako tu ništa nije slučajno, a u isto vrijeme tako prirodno sve stoji na svom mjestu. Inspiracija boja i dezena starog bosanskog ćilima prešla je u vizure oblika i obrise savremenog dizajna, pa tako dok se u jednoj od smještajnih jedinica opuštate posmatrajući selo kroz karirane zavjesice, primijetićete najneobičniju igru oblika i kombinacija drveta i opeke na suprotnom zidu. Sve u selu odiše originalnošću, ali i jednom vrlo pozitivnom duhovitošću – od naziva objekata, trgova, do vrlo ljubaznog osoblja.

U pivnici-rakijarnici “Kod Crnog mačka” svake večeri vlada atmosfera iz legendi o junacima. Tu se  posjetioci mogu opustiti uz domaću rakiju, likere, veliki izbor piva i pratećih jela. Pivnica će vas odvesti u vremena i prostore koje nikad prije niste imali priliku osjetiti. Pivnica je mjesto koje bi zasigurno izabrale i poetske duše.

Domaćini kažu: “Dopustite čardacima da vas odvedu na nebo, na zemlju i u vodeni svijet vila, vitezova, junaka i pobjede dobre energije”.

Kada se pogleda u cjelini, etno selo “Čardaci” svojim izgledom, ali i samom ponudom odaje veliki značaj prošlim vremenima, tradiciji i porodičnim vrijednostima, što ga čini idealnim odredištem. Ovdje je moguće osjetiti potpuni mir i tišinu koju rijetko gdje i kada današnji čovjek može doživjeti.

Etno selo “Čardaci” je mjesto kojem ćete se ponovo vratiti zbog komfora, gastronomske ponude, vrhunske usluge i ugodne domaće atmosfere.

RELAKS ZA UM I TIJELO

Oaza mira i relaksacije nalazi su unutar spa centra, na kojem na harmoničan i prirodan način možete opustiti i regenerisati tijelo i um. Intima i sklad sadržaja spa centra uključuju finsku i tursku saunu, zonu za opuštanje i hidromasažni bazen sa slanom vodom.

Saune imaju blagotvoran učinak na cirkulaciju, detoksikaciju organizma, pritiska, srca, probave i disajnih puteva. Ravnoteža organizma se postiže naizmjeničnim tuširanjem, boravkom u saunama, plivanjem u masažnom bazenu sa himalajskom solju i opuštanjem na udobnim foteljama uz umirujuće zvuke vode i muzike.

Osim saune, gosti na raspolaganju imaju dvije slane pećine, obložene himalajskom solju, starom više od 250 miliona godina.

Svojom savršenom kristalnom strukturom i sastavom pomažu tijelu i nervnom sistemu postizanje ravnoteže.

Maštovito uređene pećine i atraktivna rasvjeta koja bojama sugeriše mir i zdravlje, energiju i opuštanje potpuno su pogodni za bilo koji uzrast, a boravak se posebno preporučuje djeci koja brzo reaguju na tretmane.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/putovanja/etno-selo-cardaci-kao-iz-bajke-foto/||claudebot