Pet razloga zbog kojih treba da posjetite Dubai (FOTO)

Objavljeno: 16. 12. 2015 u 20:33h

Dubai možda nije prestonica Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali je svakako favorit brojnih turista koji su ga već posjetili…

Ovaj grad privlači milione ljudi iz svih zemalja širom svijeta, kako zbog poslovnih obaveza, tako i zbog samog hedonizma i uživanja. Poznat u svijetu kao moderna oaza za putnike, Dubai je grad koji se mora cijeniti. 2014.godine, ovaj grad je zabilježio nevjerovatni porast u broju posjetioca, sa ukupno 13.2 miliona ljudi, koji su uživali u luksuzu koji on može ponuditi. Remek djela nastala ljudskom rukom krase njegovu površinu, uključujući i Burj Khalifu, najvišu zgradu svijeta, kao i Palm Jumeirah, jedinstveno, vještačko ostrvo, na kristalno čistim vodama Arapskog mora. Kako se ispostavilo, njegove nove građevine i odmarališta, u kombinaciji sa visokim standardima usluga, učinili su ovaj grad fenomenalnim. Dubai kao da je u konstantnoj trci sa samim sobom, u želji da prevaziđe ono prethodno učinjeno.

Mi vam ovog puta predstavljamo pet razloga, zbog kojih treba posjetiti ovaj arapski grad tokom predstojeće sezone zimskih odmora.

5. Tematski parkovi: Dubai posjeduje sve što ga može učiniti omiljenom destinacijom – dok Poslovni Zaliv okupira pažnju biznismena, nekoliko zabavnih parkova su tu da oduševe najmlađe (a i one malo starije). Posjeta Dubai Atlantis Aquaventure vodenom parku postaje uspomena koju ćete zauvijek pamtiti. Ovaj park ima više od 65.000 morskih stvorenja u gigantskom akvarijumu, koji oživljava legendu Atlantide. Drugi tematski parkovi su Wild Wadi Water park, Creekside park, Global village i Ice Land Water park, i oni takođe nude brojne zabavne vožnje, sa aktivnostima u zatvorenom prostoru.

4. Plaže – Vrijeme: Dubai je svoju suvu i vrelu klimu, sa konstantnim sunčanim danima, okrenuo u svoju prednost kao niko do sada. Toplo i sunčano vrijeme čine plaže koje gledaju na Persijski zaliv ostvarenjem snova za sve one koji uživaju u tropskom okruženju. Iako se na plaži moraju poštovati određena pravila, šetanje, sunčanje i uživanje na plaži su dozvoljeni.  Mnoge plaže su u posjedu hotela koji se nalaze na obali, dok je malo njih javno. Mamzer plaža je najpopularnija javna plaža, praćena Jumeirah Beach Parkom. Ipak, gdje god da se zaputite, zabavićete se kao nikad do sad!

3. Gostoprimstvo: Neuporedivi sektor gostoprimstva u Dubaiju je vjerovatno ono što najviše privlači posjetioce. Pored zabave i raznih aktivnosti, ovaj grad vam obećava najbolje, najluksuznije i najekstravagantnije odmore u svojim izuzetnim odmaralištima. Burj Al Arab je ukras jugozapadnog dijela ovog grada, a svi smo već upoznati sa luksuzom koji nam nudi jedini hotel svijeta sa sedam zvjezdica.  U gradu postoji i veliki broj hotela sa pet zvjezdica, dok se razvoj ovog grada nikako ne zaustavlja.

2. Šoping: Dubai je ostvarenje snova za sve dame koje vole kupovinu. Od tradicionalnih začina i ćilima, do luksuznih trgovina vrijednih kralja, Dubai ima ponudu za novčanike bilo koje veličine. Hi-tech elektronika, modni predmeti, odheća i sve i svašta drugo – šta god da vam padne na pamet, ovdhe ćete to pronaći. Najveći tržni centar svijeta je Dubai Mall, i dio je centralnog kompleksa ovog grada. Oko 653 brenda predstavlja svoje kreacije pod jednim krovom.  Drugi prostori, poput Deira Gold Souk, Global Village, Bur Dubai Souk i Karama Shopping Centre, privlače sve vrste kupaca. Jedino što je zajedničko ovim tržnim centrima je činjenica da je njihova ponuda više nego nevjerovatna. Takođe, u Dubaiju se u januaru svake godine održava šoping festival, koji traje jedan mjesec, tokom kog se održavaju koncerti, modne revije i još mnogo toga.

1. Avanture: Pustinjski safari koji vam Dubai može ponuditi jeste svjetski poznat, ali nikako nije jedina avantura ovog grada. Sa nevjerovatnim arenama za kajak, ljubitelji ove aktivnosti mogu istraživati bujne šumovite predjele u zapadnom kraju ili uživati u laganoj vožnji na mirnim talasima Khor Kalbe.  Avanture u Dubaiju postale su egzotične. Pored kampovanja u pustinji, skydivinga i morskog kajaka, ovdje možete uživati i u tretmanima lica i tijela čistim zlatom. Kao pravi epitome zabave, Dubai je mjesto koje svakako morate posjetiti barem jednom u životu. Zašto to ne biste učinili ove praznične sezone i provjerili naše tvrdnje?

Izvor: NN

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/putovanja/pet-razloga-zbog-kojih-treba-da-posjetite-dubai-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot