Pogledajte kako će izgledati spektakularni hoteli budućnosti (FOTO)

Objavljeno: 30. 8. 2015 u 10:47h

Odmor u budućnosti bi trebalo da postane mnogo više od običnih sjećanja i nešto što se neće zaboraviti do kraja života ukoliko se dizajn ovih nevjerovatnih hotela pretvori u stvarnost.

Oni su veći, bolji i čudniji nego uobičajeni hoteli i nudiće posjetiocima odličan smještaj, ali i boravak pod vodom, balansiranje na ivici stijene i boravak u slovima znaka Holivud.

1. PODVODNO ODMARALIŠTE “POSEIDON”, FIDŽI

Prvo podvodno odmaralište na svijetu pravi se već 14 godina i trebalo je da bude otvoreno još 2008. godine. Na listi čekanja za boravak u ovom izuzetnom hotelskom smještaju je 150.000 ljudi. Smješten je na 12 metara dubine u laguni, a luksuzni kompleks imaće 25 apartmana, restoran, bar, teretanu kao i kapelu za vjenčanje. Čak i cijena boravka od 12.500 evra nije spriječila znatiželjnike da već rezervišu boravak.

2. HOTEL “KRYSTALL”, NORVEŠKA

Ovu neobičnu građevinu je razvila kompanija “Dač Doklends”, specijalizovana za plutajuće strukture. Jednom kada se napravi biće prvi plutajući hotel u Evropi. Hotel s pet zvjezdica će biti u obliku snježne pahuljice i smješten u fjordovima kod grada Tromso, u Norveškoj, smještenog u blizini Arktičkog kruga, jednog od najboljih mjesta za posmatranje polarne svjetlosti, odnosno Aurore Borealis.

3. HOTEL “SHIMAO”, KINA

U jednom napuštenom kineskom kamenolomu djelomično ispunjenim vodom započela je izgradnja 100 metara visokog luksuznog hotela s pet zvjezdica. Vrijedan je 470 miliona evra, biće smješten u podnožju planine Tijanmenšan, a dizajnirala ga je britanska firma “Atkins”. Hotel će imati 380 soba raspoređenih na 19 spratova, od čega će dva sprata biti pod vodom. Ostali dio hotela će biti ugrađen u planinski pejzaž.

4. HOTEL “UNBALANCE”, PERU

Hotel koji izgleda kao da balansira trebalo bi da bude napravljen u Peruu i ličiće na veliki okvir za slike. Hotel je dizajnirao arhitektonski studio OOIIOO iz Madrida i nudiće odličan pogled na Pacifik i Ande. “Unbalance” bi trebalo da postane jedno od glavnih obilježja Lime i jednom kada se završi imaće 125 soba, restorane, sobe za konferencije i izložbene prostore.

5. HOTEL “WATER DISCUS”, DUBAI

Dubai bi mogao imati još jedan izuzetan dodatak nizu raskošnih zgrada izgradnjom podvodnog hotela “Water Discus”. Ovo čedo poljske kompanije “Dip Ošn Tehnolodži”, napravljeno uz pomoć švajcarske firme “InvestConsult AG”, imaće 21 sobu, a dizajnirane su da se “integrišu s podvodnim svijetom što je više moguće”.

6. HOTEL U VALSU, ŠVAJCARSKA

Najveći neboder u Evropi biće visok 381 metar i smješten u malom švajcarskom selu Vals u Alpima. Uski stakleni neboder trebalo bi da odslikava okolni planinski pejzaž, a dizjanirao ga je arhitekta iz Los Anđelesa Tom Mejn. Hotel, koji će biti smješten u neboderu, imaće 107 soba i apartmana, saune, kuglanu, biblioteku i galeriju.

7. HOTEL “JETWAY”, KATAR

Bogati i slavni više neće imati potrebu da se udaljavaju suviše daleko od svojih privatnih aviona da bi odsjeli u nekom hotelu. Arhitekta Margot Krasojević je objavila nove prikaza nevjerovatnog hotela smještenog pored parkiranog mlaznog aviona. Hotel “Jetway” se još nalazi u fazi koncepta, ali očito će biti popularan među poznatima.

8. HOTEL “CRESCENT”, AZERBEJDŽAN

Hotel “Crescent” je zgrada sa 33 sprata, oblika pomjerenog polumjeseca smještenog na obali Kaspijskog mora. Hotel bi trebalo da bude završen 2016. godine, a već je predložena izgradnja sestrinskog projekta, hotela “Puni mjesec”, koji će ličiti na Zvijezdu smrti iz serijala “Ratovi zvijezda”.

9. “AMHIBIOUS 1.000”, KATAR

Izgradnja akva hotelskog kompleksa u Kataru, zajedno s podvodnim sobama, pa čak i interaktivnim muzejom pomorske flore i faune u njegovom lobiju, koštaće Katar oko 424 miliona evra. Kompleks “Amhibious 1.000” biće izgrađen u sredini morskog rezervata i imaće četiri ogromna hotela s podvodnim sobama koje liče na superjahte. Kilometar dug kompleks ličiće na veliku hobotnicu.

10. HOTEL “HEART”, NJUJORK

U urbanoj džungli kakav je Njujork, efikasno iskorištavanje prostora je od izuzetne važnosti i hotel “Heart” je sigurno uspio ispoštovati ovo pravilo. Dizajnirali su ga Arina Agijeva i Dmitrij Zuikov, a jedinstvena struktura ima za cilj da pomiješa lokalne stanovnike i posjetioce hotela smještajući ga u srce društvene zajednice.

11. OSTRVO “FUNTASY”, SINGAPUR

Smješten oko 16 kilometara od Singapura, eko-odmaralište će biti dostupno jahtom ili feribotom i plovidbom od dvedesetak minuta. Troškovi izgradnje “Funtasyja” iznose 210 miliona evra.

12. “MORPHOTELS”, ITALIJA

Hotel neuobičajenog oblika “MORPHotels” nudiće gostima luksuzan plutajući sistem koji će se moći pomjerati. Hotel kojeg je dizajnirao Đanluka Santusuozo baziran je na ideji kičmenog sistema. Imaće strukturu koja će se moći prilagođavati vremenskim uslovima.

13. “RESORT DAVANG MAUNTAIN”, KINA

Najnoviji prikazi kineskog odmarališta daju uvid u predivan eksterijer koji prosto sija među okolnim planinskim pejzažom. Jedna od struktura – 100 metara visok toranj – nudiće 270 soba visoke klase dok će kompleks “Ledena rupa i vodeni svijet” nuditi brojne sportske aktivnosti. Smješteno na prostoru od 150.000 kvadratnih metara imaće zatvorenu stazu za skijanje i vanjski bazen, čiji će jedan kraj formirati vodopad.

14. HOTEL “HOLLYWOOD”, LOS ANĐELES

Poznati američki izdavač Hju Hefner je ponudio 1,2 miliona evra da se spriječi uklanjanje poznatog znaka Holivud iznad Los Anđelesa, ali ukoliko danski arhitekta ostvari svoje planove moguće je da će se znak pretvoriti u svojevrstan smještaj. Kristijan Bej Jorgenson kaže da bi se znak mogao transformisati u hotel i svako slovo bi predstavljalo sobe.

15. “TOUR TRIANGLE”, PARIZ

Zgrada koja je inicirala vrelu polemiku biće visoka 180 metara i biće viša od Ajfelovog tornja. “Tour Triangle” će imati 120 soba i 70.000 kvadratnih metara prostora. Okružno vijeće Pariza je već odobrilo ovaj projekata.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/putovanja/pogledajte-kako-ce-izgledati-spektakularni-hoteli-buducnosti-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])