Savjeti za ugodan put automobilom

Objavljeno: 14. 7. 2015 u 20:36h

“Put je važniji od samog cilja”, rekli su mnogi mislioci, a ako i vi spadate među one koji tako misle i na vaše odredište za odmor želite stići automobilom i pri tom upoznavati zanimljiva mjesta, nipošto ne krećite nespremni.

Napunite rezervoar i obavite provjeru vozila – prvo i osnovno, ali nikad nije zgoreg napomenuti. Prije odlaska na put napunite rezervoar do vrha, provjerite ulje i u kakvom stanju su gume da ne bi bilo neplaniranih stajanja.

Isplanirajte put do najsitnijih detalja – prije polaska napravite tačnu rutu puta, zabilježite mjesta koja želite da vidite i mjesta gdje ćete odmarati. Namjestite GPS, ili ako više vjerujete kartama, markerom podebljajte put kojim treba da idete, sva skretanja i označite sva mjesta. Sa rutom puta treba da bude upoznat i suvozač, jer će vam biti od velike pomoći.

Dobra užina zlata vrijedi – spakujte dovoljne zalihe hrane, vode i grickalica da ne bi morali stajati na usputnim odmaralištima. Ako putujete sa malom djecom, na internetu pronađite odmarališta koja posjeduju igralište za klince kao i posebne prostorije za presvlačenje.

Sve na dohvat ruke – tokom vožnje neka vam sve stvari za klince ili za vas budu na dohvat ruke tako da ih bez problema možete dohvatiti da ne biste morali stajati kraj puta za svaku sitnicu. Ne biste vjerovali koliko vremena to može oduzeti.

Odmarajte – bez obzira na to koliko put bio dalek i koliko brzo želite stći na odredište, nikako ne uskraćujte sebi odmor tokom puta. Stanite, upijte i razgledajte svaki sitnicu koja vam se učini zanimljivom. Isto tako preporučuje se odmaranje svakih dva sata samo da protegnete noge.

Podijelite vožnju sa partnerom – neka vas zamijeni neko od saputnika, ako je moguće, u vožnji kad vam bude previše, a vi se uljuljkajte u ulogu suvozača.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/putovanja/savjeti-za-ugodan-put-automobilom/||claudebot