Kako isključiti notifikacije na Google Chrome-u

Objavljeno: 1. 5. 2016 u 10:45h

Google Chrome notifikacije nisu uvijek najlakše funkcije za savladati. Neke web stranice kao što je Facebook će vas pitati da li želite da uključite obavijesti u Chromeu, ali je prozor lako zatvoriti ukoliko niste sigurni o čemu se radi.

Prva stvar koju trebate znati kada su u pitanju podešavanja obavijesti u pretraživaču je kako ih pronaći. Kada ste to učinili, kliknite na meni u gornjem desnom uglu Chromea, a potom na Settings.

Ako ne želite vidjeti bilo kakva obavještenja dok pretražujete Chrome, najlakše je da odaberete opciju “Ne dozvoliti stranici prikazivanje obavijesti”. Ali, ako želite da sve izgleda više selektivno, možete pretvoriti i psotaviti pojedinačne obavijesti web stranice za notifikacije.

Ukoliko koristite Google Hangouts i ako neprekidno dobijate obavještenja o konverzaciji ili od osobe na Google Hangouts, možete da isključite obavještenja i blokirate osobu. Otvorite Google Hangouts aplikaciju na Android telefonu.

Kada se aplikacija otvori, kliknite na konverzaciju koju želite da uklonite ili na kontakt koji želite da blokirate. Kliknite na dugme “Menu” a zatim izaberite opciju “People & options”.

Na ekranu “People & Options” vidjet ćete opciju na vrhu koja vam omogućava da isključite obavještenja. Druga opcija je opcija za blokiranje osobe iz aktuelnog razgovora. Ako učestvujete u grupnom četovanju, vidjet ćete više od jedne opcije za blokiranje. Kliknite na osobu koju želite da blokirate.

Prikazaće se upozorenje na ekranu s pitanjem da li ste sigurni da želite da blokirate osobu. Da biste nastavili, kliknite na opciju “Block Person”.
Ako kasnije želite da odblokirate osobu, kliknite na meni a zatim izaberite opciju Settings.

Izvor: Klix

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/nauka-i-tehnologija/kako-iskljuciti-notifikacije-na-google-chrome-u/||claudebot