Naučnici su otkrili da možete da jedete čokoladu koliko god želite

Objavljeno: 28. 2. 2016 u 08:39h

Oni koji vole čokoladu uvijek traže izgovor da je vole što češće. Čokoholičari mogu da se oslone na naučna objašnjenja zašto je dobro jesti ovu poslasticu.

U jednoj studiji, prenosi sajt MindBodyGreen, u kojoj je učestvovalo, 968 ljudi uzrasta od 23 do 98 godina, otkrili su koji su benefiti konzumiranja čokolade.

Ispostavilo se da su oni koji su jeli čokoladu češće, bili bolji u vizuelnom pamćenju, imali su bolju sposobnost da pamte stvari, bolje apstraktno mišljenje, i bolju koncentraciju.

Takođe, čokolada usporava starenje mozga i čuva od nekih bolesti. Supstanca u čokoladi koja donosi ove dobre efekte na mentalne aktivnosti je “kakao flavanol”.

U najvećoj mjeri je poseduje tamna tj. crna čokolada, a u manjem procentu u mliječnoj i bijeloj čokoladi. Dakle, uživajte u čokoladi, naravno u ograničenim količinama, i pažljivo birajte vrstu čokolade. Crna je najbolja.

Izvor: Bizlife

 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/nauka-i-tehnologija/naucnici-su-otkrili-da-mozete-da-jedete-cokoladu-koliko-god-zelite/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot