Otkriven najveći problem koji imaju Samsungovi telefoni

Objavljeno: 28. 12. 2015 u 19:32h

Zarada mobilne divizije predstavlja 39 odsto operativnog profita kompanije u prvih 9 mjeseci ove godine.

Ako to uporedimo sa 68 odsto operativnog profita tokom 2013. godine, jasno je da će Samsung u 2016. dobiti najmanji profit od svojih mobilnih telefona još od 2010.

Kompanijin premijum smartfoni kao što su Galaxy S6 edge, Galaxy S6 i Note 5 su možda popularni, ali su najveću zaradu donijeli jeftiniji uređaji kao što je Galaxy J serija.

Bivši radnici i direktori Samsunga smatraju da je problem u tome što kompanija više brine o kratkoročnoj prodaji hardvera umjesto da se dugoročno bavi korisnicima tako što će im ponuditi jedinstvenu softversku platformu.

Analitičari smatraju da bez postojanja ove jedinstvene softverske platforme, ne postoji ništa što bi spriječilo korisnike da se odlučuju za jeftinije smartfone.

Jedan od nekadašnjih zaposlenih u Samsungu tvrdi da kompaniju softver ne interesuje previše i da ga uglavnom koristi kao marketinški alat.

„Direktori jednostavno ne shvataju softver. Razumiju se u hardver, zapravo, hardver razumiju bolje nego bilo ko drugi. Ali softver je za njih nešto potpuno nebitno“, izjavio je on.

Izvor: NN

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/nauka-i-tehnologija/otkriven-najveci-problem-koji-imaju-samsungovi-telefoni/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])