Trikovi za lakši rad na računaru

Objavljeno: 29. 11. 2015 u 12:52h

Sajt Redit otkrio je neke od najboljih i najkorisnijih prečica i savjeta za računare.
1. Ako ukucate “cmd” u adresnoj traci fajl pretraživača, otvoriće vam se komandni režim sa početnom pozicijom direktorijuma u kom ste se nalazili.

2. Ako pritisnete “F4” u programu “Excel”, ponovićete posljednju komandu.

3. Možete uslikati određeni dio prozora na vašem računaru koristeći alat “Snipping Tool” iz start menija.

4. Uvijek izaberite opciju “Custom Install” pri instaliranju neke aplikacije i posvetite malo vremena različitim prozorima koji vas vode kroz ovaj proces, zato što će većina programa uz osnovu instalirati i dodatne palete sa alatima bez vašeg znanja.

5. Ako se nalazite u “Google Chrome” pretraživaču, pritiskom na F12  možete pristupiti konzoli gdje možete pregledati sve slike sa veb-sajta, pa čak i privremeno promijeniti tekst.

6.  Pritiskom na taster “Windows key” i neki od tastera usmjerenja (strelice), vaš aktivni prozor će se adaptirati na određenu stranu ekrana.

7. Istovremenim pritiskom na tastere “Windows key” i “L” možete zaključati vaš kompjuter.

8. Pritiskom na link u pretraživaču srednjim tasterom miša otvorićete tu veb-stranicu u novoj kartici.

9. Pritiskom na slovo K možete pauzirati video snimak na Jutjubu, a slova J i L će vam omogućiti preskakanje snimka u intervalu od 10 sekundi.

10. Istovremenim pritiskom na tastere “Control” i “Enter” automatski možete dopuniti domen veb-sajta koji želite da posjetite.

11. Držanjem tastera “Control” i “Tab” u pretraživaču, možete pregledavati otvorene kartice s lijeva na desno, a tasteri “Control” i “Shift” će vam pružiti istu mogućnost u kontra smjeru.

12. Držanjem slova S i desnim klikom na sliku u “Google Chrome” pretraživaču, moći ćete da pretražite tu sliku na “Google” pretraživaču.

Izvor: Kurir

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/nauka-i-tehnologija/trikovi-za-laksi-rad-na-racunaru/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot