Šta usporava moderne telefone (VIDEO)

Objavljeno: 27. 7. 2015 u 14:41h

Za sada je otkriveno 5.000 različitih aplikacija koje ovaj problem izazivaju namerno Nexus 5, smartfon, mobilni telefon.

Na hiljade aplikacije koje se nalaze na iTunes-u i Google Play Store-u tajno pokreću reklame koje korisnici ne vide, a koje značajno usporavaju rad telefona, otkrilo je najnovije istraživanje.

Istraživanje je takođe otkrilo da jedan odsto svih telefona u Americi ima instaliranu barem jednu aplikaciju sa ovom vrstom prevare. U Evropi i Aziji taj procenat kreće se između dva i tri odsto. Procjenjuje se da oglašivači za ovaj vid reklamiranja plaćaju 850 miliona dolara godišnje, a neke od ovih aplikacija za samo jedan dan mogu da potroše dva gigabajta interneta.

“Korisnici možda vide samo jednu reklamu na ekranu, ali se u pozadini krije još pet do deset njih”, stoji u istraživanju kompanije Forensiq. Neke od ovih aplikacija za svaku reklamu koju prikažu na ekranu pokrenu još pet njih u pozadini.U nekim slučajevima, aplikacija nastavaljaju sa otvaranjem reklama čak i kada korisnik pređe u neku drugu aplikaciju ili je uopšte ne otvori.

Neke od aplikacija sa ovim problemom su Waxing Eyebrows, Celebrity Baby i Vampire Doctor, a sve njih je objavila kompanija Girls Games Only. Mnoge od njih su već banovane sa marketa, a problem sa njihovim uklanjanjem je to što se teže otkrivaju.

https://youtu.be/pj0BG5Q-5_k

Izvor: Telegraf

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/nauka-i-tehnologija/sta-usporava-moderne-telefone-video/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])