Ova novost iz Google-a će vas oduševiti!

Objavljeno: 11. 4. 2015 u 16:48h

Turistima su jedini spas ‘tačke besplatnih zona’ Wi-Fi mjesta u kafićima i hotelima.
Google želi stati na put preskupim cijenama roaminga i korisnicima želi ponuditi istu cijenu korištenja interneta kao u matičnoj zemlji. Ranije ove godine pojavile su se informacije da Google želi postati mobilni operater. Velika prednost Google-a kao mobilnog operatera je što žele ukinuti roaming.

Najveći problem turista u stranim državama je skup roaming , stoga Google-ova ideja zvuči savršeno. Većina korisnika smartphoneova rijetko koristi internet preko mobitela kada su u drugoj državi. Zašto? Zbog preskupe cijene. Turistima su jedini spas ‘tačke besplatnih zona’ Wi-Fi mjesta u kafićima i hotelima. Google je došao na ideju da svim korisnicima interneta ponudi nešto nesvakidašnje. Naime, ponudili bi korisnicima smarphoneova istu cijenu za korištenje interneta koja je u njihovoj matičnoj zemlji. Kako bi omogućili korisnicima besplatan roaming u više država svijet Google je započeo i pregovore s nekoliko operatera.

Ovaj proces je, zasada, zbog kompleksne papirologije ograničen na korisnike iz SAD-a. Proširenje na ostale države je u planu. Znate koji je drugi zahtjev za besplatan roaming? Korisnik treba imati  Nexus 6 pametni telefon. No, budite bez brige, ukoliko Googleov projekt dobije zeleno svijetlo i te mane će se riješiti.

Izvor: Dnevno.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/nauka-i-tehnologija/ova-novost-iz-google-a-ce-vas-oduseviti/||claudebot