Microsoft odlučio da ugasi Internet Explorer

Objavljeno: 28. 2. 2015 u 13:36h

U Windowsu 10 Microsoft će zvanično odustati od Internet Explorera i ponuditi korisnicima alternativni pretraživač koji će najvjerovatnije biti nazvan Spartan.

On će imati potpuno novi rendering endžin sposoban da se takmiči sa drugim modernim pretraživačima.

Nakon mnogo godina Microsoft je konačno odlučio da ubije Internet Explorer jednom zauvjek, a iako mnogi vjeruju da je to zbog negativne percepcije koju korisnici imaju prema ovom pretraživaču, u kompaniji kažu drugačije piše B92.

Poručuju da nije moglo ovako zauvjek i da bi popravka svih problema mogla da utiče na milione sajtova. Umjesto toga, oni su odlučili da prihvate potpuno novi pristup sa endžinom nazvanim Edge, uz novi izgled i moderne funkcije koje će se bolje uskladiti sa ostalim Windows 10 alatkama.

Microsoft takođe sam priznaje i da je odustajanje od Internet Explorera imperativ jer je kompaniji potreban “otklon od prošlosti”.

Oni dodaju da će novi pretraživač dati Microsoft-u priliku da izgradi novi web rendering endžin oslobođen dvadesetogodišnje zaostavštine Internet Explorera.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/nauka-i-tehnologija/microsoft-odlucio-da-ugasi-internet-explorer/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])