Audi, Honda ili Ford

Objavljeno: 14. 12. 2011 u 10:20h

Kada se radi o automobilskoj industriji, vremena se definitivno mijenjaju. Devedesetih godina svi dizajnerski poduhvati su pomalo ličili jedni na druge, a sada automobili sve više izgledaju kao koncepti od kojih su nastali.

Svake godine, proizvođači automobila uvedu nalet potpuno novih modela. Redizajniranje i ažuriranje postojećih vozila dosta je češće nego u prošlosti. Svi ovi faktori u kombinaciji čine lukav auto prodajni proces. Auta koja su prije samo nekoliko godina bila najbolja u klasi sada su na nekom srednjem nivou zbog novih automobila i bolje konkurencije.

Evo nekih vozila za 2012. godinu koja su, ili potpuno nova ili u potpunosti redizajnirana, ili se izdvajaju po nekim značajnim izmjenama. Neki se posebno ističu kao što je Audi A6 koji bi mogao biti novi  najbolji automobil u Njemačkoj. Takođe, Ford Focus Electric, pravi električni automobil, a tu je i potpuno redizajnirani popularni japanski automobil, Honda.

Visoka tehnologija i novi stil odličje su novog Audija A6. Ove karakteristike obezbijedile su mu prvo mjesto u srednjoj klasi luksuznih limuzina.

Audi A6

Audi A6

Prednosti ovog automobila su: fina unutrašnjost, dosta tehnoloških funkcija, jak kompresor V6, štedljiva baza četvorocilindričnog motora.

Audi A6 postavio je nove standarde u višoj srednjoj klasi. Postao je savršeniji automobil nego što je to bio njegov prethodnik, ali ne i skuplji. Njegova cijena je  33 000 evra.

Još jedan interesantan automobil je električni Ford Fokus s motorom od 78 konjskih snaga, jednostepenim mjenjačem i maksimalnom brzinom od 135 km/h.

Ford Fokus Electic

Ford Fokus Electic

Ovaj model posjeduje novi “Fordov” mobilni sistem koji omogućava najkraći dolazak do stanica za dopunu baterija, a preko mobilnih telefona će biti dostupna informacija o stanju baterija kada vozač nije u autu. Automobil će biti dostupan i na evropskom tržištu.

Honda je predstavila potuno novi model Civic. Razvijena specijalno za evropsko tržište, nova Honda Civic biće ponuđena u hatchback varijanti sa 5 vrata i od nje se očekuje da bude jedan od najkonkurentnijih modela u C segmentu, srcu evropskog automobilskog tržišta.

Honda Civic

Honda Civic

Koncept aviona stopljenih krila bila je inspiracija za ovaj automobil, krila i trup su tako sjedinjeni da daju jedinstvenu formu aerodinamičnosti i udobnosti. Vođa dizajnerskog tima enterijera novog Civic-a, Yukio Emi objašnjava: “Želeli smo da postignemo da osećaj u kabini bude kao u trkačkom automobilu ili avionu.”

Ukoliko još niste pronašli svog ljubimca, razmislite a audiju, hondi ili fordu, sigurno nećete pogriješiti.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/nauka-i-tehnologija/audi-honda-ili-ford/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])