Kolja Pejaković: Svaki koncert za mene je nova avantura (Foto)

Objavljeno: 23. 7. 2016 u 15:35h

Nikola – Kolja Pejaković, lider i frontmen benda “Grobovlasnici”, kaže za “EuroBlic” da je svaki izlazak na binu za njega nova avantura i dok je tako on će se i baviti rokenrolom.

Druge večeri devetog Demofesta njegovoj avanturi pridružila se po prvi put i publika u njegovom rodnom gradu stvorivši kasno iza ponoći na Kastelu savršenu interakciju emocija i muzike.

Vrhunska svirka benda i teški bluz rok tonovi u vazduhu uz Koljine brutalno iskrene tekstove i dobro raspoloženje publike, stvorili su jedan od onih koncerata o kojima će se dugo pričati.

Sam Kolja je uoči nastupa za “Euroblic” priznao da ima pozitivnu tremu zbog svirke na mjestu za koje ovaj muzičar, scenarista i glumac kaže da je sve počelo.

“Iskreno, bez obzira što smo odsvirali velik broj koncerata, od tog premijernog u beogradskom Domu sindikata pre nekih 15-ak mjeseci, večeras imam tremu, ne samo što sviram prvi put u Banjaluci, već upravo što je u krugu od jednog kilometra oko Kastela, u tom troglu Vilsonova-Bulevar-Čaire, sve počelo. Ono što je tu počelo dovelo je do ovog večeras i još mnogo toga, kako lijepog, tako i manje lijepog u mom životu, tako da sam bio vrlo uzbuđen i vrlo inspirisan” kaže Pejaković.

Dodaje da se iz nastupa u nastup “Grobovlasnici” sve više zvuče kao bend, a ne kao grupa odličnih muzičara.

“Mi smo tu muzičku hemiju imali već na prvom zajedničkom okupljanju ali iz svirke u svirku sve više ličimo na bend koji diše kao jedan. Da budem realan, mi nikad nismo bili Kolja i prateća grupa, to je samo ime Kolja i Grobovlasnici. Prije svega, mi smo uvijek bili prijatelji, a potom i bend u zajedničkoj misiji” jasan je Pejaković.

Bez obzira što, po Koljinim riječima, bend ima skoro spremljen novi album, na Kastelu su svirali dobro poznate pjesme sa albuma “Mama, nemoj plakati”(2001), “Kolja” (2009) i “Grobovlasnici”(2013), a za slušanje novih pjesama publika mora sačekati izlazak novog albuma.

“Imamo mnogo pjesama i sad je samo pitanje vremena i novca da se to zabilježi na neki nosač zvuka. Mi smo bend koji se trudi dati sve od sebe na bini i u studiju, nama nisu važne majice koje nosimo ili neki vizuelni efekat na sceni već emocija i strast koju pokušavamo da prenesemo svojim pjesmama” rekao je Kolja.

“Svaka djelatnost traži iskren pristup, ako želiš da ima pravi kreativni nivo. Ne možeš album napraviti ako se tome ne posvetiš u potpunosti. Ako se to radi profesionalno, odgovorno, to je umjetnost, bez obzira da li je u pitanju muzika ili nešto drugo” zaključio je Pejaković

Izvor: Euroblic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/kolja-pejakovic-svaki-koncert-za-mene-je-nova-avantura-foto/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot