Demofest i Metalac pomažu banjalučkoj Ugostiteljskoj školi (Foto)

Objavljeno: 19. 7. 2016 u 19:06h

Banjalučki Demofest i kompanija Metalac iz Gornjeg Milanovca udružili su snage i uručili novo posuđe Ugostiteljskoj školi u Banjaluci, u sklopu društveno odgovorne akcije pokrenute uoči devetog izdanja najvećeg regionalnog festivala demo bendova.

Naime, srednja škola u kojoj se obrazuju budući profesionalni kuvari već dugo želi da renovira svoju kuhinju, kako bi učenicima bili obezbijeđeni adekvatni uslovi za usavršavanje, ali za nabavku inventara su bila neophodna značajna sredstva. Zbog toga je Demofest pokrenuo akciju u okviru koje je školska kuhinja opremljena najkvalitetnijim posuđem, a mladi kuvari će takođe pripremati hranu za više od 200 učesnika tokom tri dana trajanja festivala.

Ugostiteljska _ donacija_0006

Uručenje kuhinjskog pribora označilo je i zvanični početak ove akcije, a prema riječima Brankice Janković, direktorice Demofesta, nije bilo dilema oko njenog pokretanja.

„Čim smo saznali da Ugostiteljska škola nema neophodnu opremu, odlučili smo da se obratimo kompaniji Metalac i zajedno im pomognemo. Osim novog posuđa, učenici će dobiti i priliku da predstave svoje vještine, jer će tokom Demofesta upravo oni biti zaduženi za catering učesnika i osoblja festivala. Zahvalni smo kompaniji Metalac na ovoj saradnji i ponosni smo na činjenicu da nastavljamo da otvaramo nova vrata za mlade, nadarene ljude, ne samo iz domena muzike, već i drugih oblasti“, kazala je Jankovićeva.

Ona je podsjetila da je Demofest i ranije realizovao društveno odgovorne akcije, od prikupljanja donacija za djecu pogođenu poplavama do sakupljanja plastičnog otpada za reciklažu.

Ugostiteljska _ donacija_0010

I kompanija Metalac iza sebe ima brojne slične aktivnosti, poput podsticanja svojih kadrova na zasnivanje porodice, sponzorisanja sportskih klubova koji okupljaju više od 600 djece i mladih ili podržavanje muzičkih festivala. Stoga, na prijedlog banjalučkog festivala je odmah pozitivno odgovoreno.

„Poziv Demofesta  nas nije iznenadio,  ali jeste naišao na simpatije.  Slatko je i to što je došao iz Banjaluke, gde decenijama imamo sjajne partnere i gde ljudi rado kupuju naše posuđe.  Mi smo kompanija sa 14 preduzeća i 2.000 zaposlenih, te nam je bilo lako odgovoriti na pismo Demofesta i podržati njihovu sjajnu zamisao da pomognu učenicima Ugostiteljske škole, budućim kuvarima, da ostvare neke svoje želje“, poručila je Nadica Vujić Mitrović, direktor marketinga kompanije Metalac.

Predrag Tošić, profesor kuvarstva i usluživanja u Ugostiteljskoj školi, izrazio je zahvalnost Demofestu i Metalcu, te zadovoljstvo što će učenici ove škole dobiti priliku da pokažu svoja znanja i vještine.

Ugostiteljska _ donacija_0012

„Tako će tri dana Demofesta, pored dobrog zvuka i zabave, proteći u ukusnim i kvalitetnim obrocima koje će pripremati naše buduće nade gastronomije, u posuđu vrhunskog kvaliteta. Zahvaljujemo se Demofestu i posuđu Metalac na ukazanom povjerenju, a vas, dragi naši sugrađani, pozivamo da nam se pridružite na Demofestu, da se zabavimo i zakuvamo“, rekao je Tošić.

Generalni sponzor devetog Demofesta je Nektar pivo, prijatelj festivala je i ove godine kompanija m:tel, dok je zvanični telefon festivala Huawei P9, kreiran u saradnji sa kompanijom Leica.

Sve informacije o festivalu dostupne su na web stranici www.demofest.org, kao i zvaničnoj Facebook stranici, na adresi facebook.com/Demofest.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/demofest-i-metalac-pomazu-banjaluckoj-ugostiteljskoj-skoli-foto/||claudebot