Banjalučki reper Stefan – Maestro Dakić snima album prvenac

Objavljeno: 13. 10. 2015 u 07:19h

Stefan – Maestro Dakić, mladi reper iz Banjaluke, počinje rad na svom prvom albumu.

Dosad je snimio nekoliko singl izdanja, a ovaj album bi trebalo da bude pečat dosadašnjeg rada.

“Do kraja godine imam u planu četiri projekta, mogu reći da zasad sve teče po planu. Kao i u svakom poslu, naravno da ima malih zastoja i sitnica koje treba svakodnevno prepravljati, ali u suštini sve se polako privodi kraju”, naglasio je Maestro.

Takođe dodaje da je najbitnije da se snimaju pjesme, da se nešto radi i stvara, a ako to publika prepozna i prihvati – to je onda još jedan dodatni podstrek za nove projekte i nove pobjede.

“Zasad je završena čitava produkcija za pjesmu ‘Ritam grada’, koju sam snimao s prijateljicom Vanjom Mišić i trebalo bi da izađe na vidjelo nakon snimanja spota. Što se tiče ostalih projekata, svi su u fazi pripreme i trebalo bi da se nađu na društvenim mrežama do kraja godine”, dodao je Maestro.

Ovaj mladi reper naglašava da tematiku svojih pjesama nikada ne određuje svojevoljno, već sve jednostavno zavisi od trenutaka, osjećanja i situacije u kojoj se nalazi.

“Nekada jednostavno svi tekstovi sami naviru iz mene. Imam na desetine nezavršenih tekstova koje sada ne znam kako bih nastavio jer me ne drži isto osjećanje kao u tom nekom momentu. Nekada tema može da bude ljubavna, najčešće tužna, može da se bazira na socijalnom stanju, na satiričnom i sarkastičnom posmatranju grada i dešavanja u njemu”, naglašava Maestro.

On kaže da je hip-hop jedan nepresušan izvor i jedan od najliberalnijih žanrova muzike, koji nije ograničen određenom temom i zato ga i radi, jer u ovoj muzici muzičar može iskazati sve što osjeća kroz nekoliko linija teksta.

“Tekstovi koje pišem su svi bazirani na istinitim događajima, kako mojim, tako i ljudi iz moje okoline. Sve tekstove pišem sam jer jedino tako mogu protkati svoja osjećanja i događaje i predstaviti kako dolikuje”, naglašava Maestro.

Reper je dosad ostvario saradnju s nekoliko imena domaće rep scene, a uskoro najavljuje i projekat s grupom THCF.

Pored rep muzike, Stefan svira i gitaru.

“Volim poslušati dobru rep pjesmu, dobru sevdalinku, dobru rok stvar, isto tako dobru narodnu numeru. Jednostavno nisam baziran na jedan žanr i time se ponosim”, naglasio je Maestro.

Nastupi

Do kraja godine Maestro priprema nekoliko nastupa, koji će imati akcent na banjalučku rep scenu, ali ima u planu i angažovanje hip-hopera iz regiona.

Prvi nastup će biti promocija nove pjesme i spota “Ritam grada”, o kojem će javnost uskoro biti obaviještena.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/banjalucki-reper-stefan-maestro-dakic-snima-album-prvenac/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot