Brutalan i melodičan zvuk za banjalučku publiku

Objavljeno: 15. 9. 2015 u 18:55h

U ponedjeljak naveče u prostorijama DKC “Incel” prvi put je nastupio francuski bend “When Reasons Collapse” te banjalučkoj publici i svim obožavaocima metal zvuka priuštio veče za pamćenje.

Kako navode iz benda, prijatno su iznenađeni gostoprimstvom koje su im pružili organizatori. Pjevačica Kristina Alves istakla je kako prije nego što su došli nikada nisu čuli za Banjaluku.

“Sinoć smo svirali u Osijeku i odmah nakon tog nastupa kombijem smo se uputili prema Banjaluci, a ljubazni organizatori su se potrudili da nam obezbijede prenoćište i hranu, a to nije bio slučaj s prethodnim gradovima”, naglašava Alvesova, te dodaje da u Parizu takođe imaju slična mjesta koja služe za okupljanje mladih ljudi i organizaciju koncerata i da im je drago što takva mjesta postoje i kod nas. Balkan su odabrali za turneju jer nikada nisu bili ovdje, a kako navode članovi benda cilj im je da upoznaju nove države i nove ljude.

“Bendovi koji nas najavljuju prije nastupa su lokalni i odlični su. Iznenađeni smo načinom na koji oni sviraju. Primijetili smo da je oprema koju ovi bendovi imaju poprilično zastarjela, ali oni iz toga izvlače najbolje i svi su odlični muzičari”, naglašava Alvesova. Lokalni bend koji je zabavljao publiku prije izlaska na scenu ove francuske grupe je bio “My Last Suicide”.

Dragan Golubović Marić, pjevač ovog benda, je takođe zadovoljan organizacijom i, kako kaže, u kuhinji njihovog benda mnogo se stvari kuva.

“Imamo novog gitaristu, zove se Mirko Lončar i odlično se uklopio. Vjerujemo da je njegov dolazak bio pun pogodak”, naglašava Golubović Marić.

Za naredni period ovaj bend ima u planu snimanje albuma, te, kako navode, sada kada su kompletni ubrzaće rad. Dodali su da je francuski bend s kojim su dijelili binu izuzetno profesionalan.

“Smatram da to kod njih ide mnogo lakše jer imaju mnogo više mogućnosti i sredstava za rad”, dodaje Golubović Marić.

O bendu “When Reasons Collapse”
Bend je nastao 2008. godine, a kako navode cilj im je da publici ponude moćan, ali i melodičan zvuk.

Ovaj bend svira miks deathcore i metalcore zvukova, a ono što je specifično za njih je da imaju brutalan ženski vokal.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/brutalan-i-melodican-zvuk-za-banjalucku-publiku/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])