Taktovi trube oduševili Banjalučane

Objavljeno: 15. 8. 2015 u 09:05h

Veliki banjalučki Trubački sabor održan je sinoć na platou kod tvrđave Kastel u Banjaluci.

Već s prvim taktovima trube, fešta, koja je počela oko 20 časova, prerasla je u opšte oduševljenje okupljenih ljubitelja ove muzike svih generacija. S podjednakim žarom zvucima s bine prepuštala najmlađa publika, ali i oni znatno stariji, koji su iskoristili lijepo vrijeme i dobru muziku da bi uživali u ovoj večeri za pamćenje.

Na banjalučkom koncertu nastupili su nadaleko poznati Dejan Petrović i “Big bend”, Orkestar Jovice Ajdarevića i Orkestar Vladimira Ivanovića.

Ove su se večeri na repertoaru, kao i na mnogobrojnim sličnim okupljanjima, našle pjesme poput “Đurđevdana”, “Lipe cvatu”, brojne numere Gorana Bregovića, te različita narodna kola i savremenije numera prilagođene taktovima trube.

Najveće oduševljenje Banjalučna izazvalo je pojavljivanje Dejana Petrovića i “Big benda”, koji su već prvim zvucima podigli publiku na noge. Hitovi su se nizali, a publika nijednog trenutka nije posustala, već je igrajući provela cijeli koncert. Posebno iznenađenje su bile obrade nekih pjesama svjetski poznatih izvođača, poput Avićija i “Ramštajna”, čije je pjesme Petrović savršeno uklopio u zvuke trube.

Dejan Petrović je zahvalio svima na veoma srdačnom prijemu te je dodao da je banjalučka publika jedna od njemu najdražih pred kojom voli da nastupa.

“Naše srce i naše pesme su večeras s vama”, rekao je Dejan.

 Osim Banjalučana, ovom događaju je prisustvovao i veliki broj građana susjednih opština, koji su uživali uz dobru muziku, ples i hladno pivo. Specijalni gosti, koji su se ovog puta našli u ulozi voditelja, bili su popularni komičari, banjalučki trio AKT “Alija Sirotanović”, koji su nasmijali publiku svojim anegtotama.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/taktovi-trube-odusevili-banjalucane/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot