Banjalučki Robinovi Hudovi na 49. Zaječarskoj Gitarijadi

Objavljeno: 24. 7. 2015 u 14:00h

Banjalučki bend „Robinovi Hudovi“ iz Banjaluke nastupiće u takmiraskom programu na ovogodišnjoj Zaječarskoj gitarijadi, najvećem festivalu demo-bendova u jugoistočnoj Evropi, koji je bio „odskočna daska“ mnogim poznatim rok bendovima.

“Robinovi Hudovi” su, kako sami za sebe kažu “žanrovski neodređeni ali bliski panku i psihodeliji”. Prvu probu su održali 26. septembra 2011. godine, kada nisu bili stariji od 15 godina, a kao ideja postoje mnogo duže, jer su svi članovi benda bili školski drugovi.

Aktivni su od samog početka, članove benda nisu mijenjali, a naglasak stavljaju na energiju živog performansa i tekstove koje piše frontmen benda i nagrađivani pjesnik Veliki Todor. Iza sebe imaju već žive nastupe u Banjaluci i u okolnim gradovima, a svirali su I na koncertu sa Disciplinom Kičme i nastupali na Demofestu. Trenutno rade na svom prvom albumu.

Ovogodišnji festival okupiće brojne demo bendove iz regiona, ali će pred publikom zasvirati i mnogobrojna imena domaće rok scene, kao što to 49 godina duga tradicija nalaže. Tokom četiri dana festivala, na pet bina biće održano preko 40 koncerata. Između ostalih, publika će imati prilike da čuje Rundek Cargo Trio, Džibonija, Vlatka Stefanovskog, Nikolu Vranjkovića, Galiju, Dubiozu kolektiv, Van Gogh, Hard Time, Guano apes, Kerber, Laibach, Generaciju 5, Therapy, Električni orgazam, a pripremljen je i bogat prateći program, koji uključuje i „Rok akademiju“. Naime, svi bendovi koji su se prijavili za učešće na ovim radionicama, imaće priliku da prisustvuju predavanjima teorije i prakse eminentnih predavača.

Zaječarska gitarijada će trajati od 29. jula do 1. avgusta, a pored muzičkog festivala, po 19. put će se na istom mjestu i u isto vrijeme održati i Moto skup.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/banjalucki-robinovi-hudovi-na-49-zajecarskoj-gitarijadi/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])