Eagles of Death Metal otkazali nastup na Demofestu

Objavljeno: 10. 7. 2015 u 15:41h

Američki rok sastav Eagles of Death Metal otkazao je svirku 18. jula na finalnoj večeri osmog banjalučkog Demofesta.

Kako je navedeno u saopštenju direkcije festivala, ovo je direktna posljedica nešto ranije otkazanih nastupa benda u Mađarskoj i Grčkoj, zbog čega se sastav našao u poteškoćama kada je u pitanju zatvaranje finansijske konstrukcije, bez obzira na to što su organizatori festivala ispoštovali sve ugovorom predviđene obaveze.

“Zbog nepredviđenih finansijskih okolnosti koje su izvan naše kontrole, a proistekle su najviše zbog trenutne ekonomske situacije u Grčkoj, žao nam je što moramo da objavimo da nećemo biti u mogućnosti da održimo posljednja tri nastupa naše aktuelne turneje u Grčkoj, Mađarskoj i Bosni i Hercegovini. U svakom slučaju, radujemo se brzom povratku u ove tri zemlje”, saopštili su iz benda Eagles of Death Metal.

Iz organizacije Jelen Demofesta kažu da su pokušali da na sve načine ponađu neko rješenje za ovaj problem, kako publika ne bi ostala uskraćena za dugo iščekivan nastup benda Eagles of Death Metal, ali bezuspješno.

“Kako su otkazani nastupi u Grčkoj i Mađarskoj napravili veliku pauzu do koncerta u Banjaluci, mi smo im ponudili smještaj tokom tih šest dana o našem trošku. Međutim, menadžement benda je procijenio da im to ne ide na ruku, tako da naši napori, ipak, nisu urodili plodom”, kazala je direktor festivala Brankica Janković.

Iz direkcije Demofesta kažu da će ubrzo izaći sa informacijama kako će izgledati programski sadržaj finalne večeri festivala.

Program prve dvije večeri odvijaće se bez promjena, pa će tako 16. jula na tvrđavi Kastel nastupiti 14 demo bendova, te reggae zvijezda Gentleman uz podršku regionalnih sastava Who See i M.O.R.T.

Drugo festivalsko veče namijenjeno je za preostalih 17 demo grupa, a u revijalnom programu će svirati Triggerfinger iz Belgije, te beogradski Irie FM, kao i osvajači drugog, odnosno, trećeg mjesta, bednovi Punkart i Low Peak Charlie.

Generalni sponzor Jelen Demofest je Jelen pivo, a najveći prijatelj festivala već osmu godinu zaredom je kompanija m:tel. Oficijelni telefon festivala je Huwaei P8, dok je Radio-televizija Republike Srpske generalni medijski pokrovitelj osmog Demofesta.

Više informacija o festivalu možete naći na jelendemofest.org.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/eagles-of-death-metal-otkazali-nastup-na-demofestu/||claudebot