Gentleman, Triggerfinger i Eagles of Death Metal stižu na Jelen Demofest

Objavljeno: 11. 6. 2015 u 16:42h

Njemački muzičar i svjetska reggae zvijezda Gentleman, hvaljeni belgijski rock sastav Triggerfinger, te poznati američki rock bend Eagles of Death Metal revijalni su izvođači osmog Jelen Demofesta, koji će se i ove godine održati na tvrđavi Kastel u Banjaluci, otkrila je na konferenciji za novinare Brankica Janković, direktorica festivala.

Već poznatim imenima domaćih revijalnih izvođača Jelen Demofesta, među kojima su crnogorski reperi Who See, reggae bend Irie FM iz Srbije i hrvatski M.O.R.T. iz Hrvatske, pridružiće se i hip hop sastav TBF, takođe iz Hrvatske.

Na Jelen Demofestu 08, koji će biti održan od 16. 18. jula na banjalučkoj tvrđavi, sviraće i bivši demo bendovi, prošlogodišnji pobjednici festivala, bendovi Hulahoop i Low Peak Charlie iz Slovenije, te Punkart iz BiH.

“Ove godine smo takođe pokrenuli i ‘Buzz ‘, kuću koja će se baviti produkcijom različitih televizijskih formata. Prvi autorski projekat na kojem radimo je banjalučki film ‘Meso’, za čiji je scenario napisao Nikola Kolja Pejaković, a režiraće ga Saša Haduković”, kazala je Janković.

Kada je u pitanju dnevni program, predstavljanjem izložbe fotografija “Senke zvuka” autora Nemanje Đorđevića, urednika fotografije muzičkog portala Balkanrock, prvog dana biće i zvanično otvoren Jelen Demofest 08. Ove godine biće održane i dvije promocije albuma. Svoj prvenac “The Best Of” predstaviće slovenački sastav Hulahoop, aktuelni pobjednici Jelen Demofesta, te banjalučki bend Aurora, koji će promovisati svoje drugo studijsko izdanje “Nisi sam”

Takođe, u sklopu pratećeg programa festivala biće upriličene projekcije muzičkih filmova “Journey To Jah”, u kojem se kao jedan od glavnih sagovornika pojavljuje upravo Gentleman, zatim “Izgubljeno dugme”, koji je posvećen tragično nastradalom bubnjaru Bijelog dugmeta, te “Kao da je bilo nekad” o slavnom sastavu Ekatarina Velika.

U tom duhu biće održana i promocija knjiga o ova dva poznata ex-Yu benda, biografija Bijelog dugmeta “Šta bi dao da si na mom mjestu” i “Mesto u mećavi”, posvećena jedinstvenom muzičaru i frontmenu EKV-a, Milanu Mladenoviću.

I ove godine u sklopu festivala biće održan Popart Market, dizajn buvljak koji već godinama okuplja banjalučke kreativce različitih profila.

Zlatko Nojkov, marketing menadžer Molson Coorsa za BiH i predstavnik Jelen piva, glavnog sponzora festivala, podsjetio je da je i ove godine kreirana specijalna Jelen Demofest limenka, kao spoj vrhunskog piva i vrhunske muzike. Nojkov je dodao da je trenutno je u toku možda i najzanimljiviji dio ovogodišnje promocije, a riječ je o projektu, odnosno, izazovu koji je pokrenut zajedno sa organizatorima festivala, a nosi ime Jelen Demofest Challenge.

“Ideja ovog izazova je da regionalne muzičare, ali i sve ostale, pozovemo da odsviraju i otpjevaju neku pjesmu koju inače nikad ne bi, ali na sebi svojstven način, te dalje nominuju nekog kolegu muzičara ili bend. Činjenica da su se u Jelen Demofest Challenge uključile muzike veličine kao što je Davor Gobac, Hladno pivo, Who See i mnogi drugi, govori u prilog tome da iz svake naše saradnje izađe nešto sjajno”, istakao je Nojkov.

Đorđe Mišić, izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije m:tel, kazao je da je Demofest jedan od najznačajnijih kulturno-muzičkih projekata koji kompanija m:tel podržava od samog početka.

“Drago nam je što na ovaj način i mi kao kompanija kroz naše društveno odgovorno poslovanje  učestvujemo u promovisanju muzike nekih novih generacija ali i mladih talentovanih ljudi. Iz godine u godinu stasavamo zajedno, riješeni da posjetiocima pružimo doživljaj najboljih svjetskih muzičkih festivala. Pored uživanja u koncertima i svemu onome što Demofest sa sobom nosi, kompanija m:tel je pripremila mnoštvo aktivnosti i poklona kako za takmičare tako i za posjetioce ovogodišnjeg Demofesta”, istako je Mišuić.

Dalibor Ritan, direktor prodaje kompanije Huawei za BiH, kazao je da mu je izuzetno drago što već drugu godinu zaredom u ime Huaweija može da izrazi svoje zadovoljstvo zbog saradnje sa festivalom koji je osvojio cijeli region.

“Nama u Huaweiju je važno da projekti iza kojih stanemo budu inovativni, da unapređuju zajednicu u kojoj poslujemo i da budu izvor pozitivne energije koju vezujemo i uz naše proizvode. Jelen Demofest je sve to u jednom. Ove godine oficijelni telefon festivala biće Huawei P8, i siguran sam da će oko njegove kamere zabilježiti mnoštvo zanimljivih trenutaka. Za sve fanove Jelen Demofest stranice pripremamo i zanimljivu nagradnu igru, a glavna nagrada će biti upravo P8, dok ćemo više detalja o njoj saznaćemo polovinom ovog mjeseca. Huawei P8 u BiH donosi novu iskru kreativnosti, a najplodnije tlo za širenje tih iskri je svakako Jelen Demofest”, naveo je Ritan.

Organizatori festivala podsjetili su i da je na zvaničnoj Facebook stranici festivala u toku nagradna “Postani VIP Jelen Demofesta”, te da je u pripremi veliki online adresar demo bendova.

Tokom konferencije za medije prikazana su i video obraćanja sastava Who See, M.O.RT. i Irie FM, koji su kazali kako se radi o jednom od najboljih regionalnih festivala, a druženje sa novinarima zatvoreno je pozdravnom porukom reggae zvijezde Gentlemana.

Kroz večernji program Jelen Demofesta 08 posjetioce će i ove godine voditi tandem Ida Prester – Una Senić.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/gentleman-triggerfinger-i-eagles-of-death-metal-stizu-na-jelen-demofest/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])