Vrela noć uz Dub Incorporation

Objavljeno: 4. 4. 2012 u 18:28h

Francuski muzički sastav Dub Incorporation, sinoć je očarao publiku u Domu omladine. Svi prisutni su bili oduševljeni koncertom i grupom za koju mnogi do sada nisu ni čuli. Banjalučani su pjevali, klečali i skakali uz muziku koja pokriva više žanrova, od reggaea do dancehalla.

Grupa Dub Incorporation je sinoć po prvi put nastupila u Bosni i Hercegovini u sklopu evropske turneje tokom koje su odlučili da posjete i nekoliko gradova u regionu. Međutim, zbog problema na granici, njihov koncert je trajao nešto kraće nego što je trebao, ali muzičari su od sebe dali i više od 100%, dok je u Domu vladala izuzetno pozitivna energija.

Publika je tokom nastupa imala priliku da čuje zvukove arapske i afričke muzike. Raznolikost ovog benda dokazana je činjenicom što su im tekstovi kombinacija francuskog, engleskog, arapskog jezika i kabilskog dijalekta berberskog jezika. Aurelien Komlan Zohou, vokal ovog sastava, potvrdio je da je ta raznolikost njihovo bogatstvo, te da je žele sačuvati.

“Mi smo u školi učili više jezika, tako da mi pričamo po par različitih jezika. Mi muziku volimo da kombinujemo sa stvarima koje volimo. A volimo mnogo toga što je vezano za muziku”, kaže Aurelien Komlan Zohou.

Dub Incorporation kroz svoju muziku pridaje važnost socijalnim problemima, rasizmu i opštem socijalnom stanju u našem svijetu u kojem se bogati sve više bogate, a siromašni osiromašuju.

“Mi želimo da budemo mikrofon za one koje sistem iskorištava. Postoji mnogo socijalnih tema o kojima treba govoriti, a ne pjevati o smiješnim stvarima. Mi kroz svoju muziku želimo podići svijest ljudi. Širom svijeta socijalni problem su isti”, rekao je Aurelien Komlan Zohou.

Dub Incorporation je jedna velika porodica koju čini osam muzičara i još četiri člana koja su prisutna na svim nastupima. Iako je sastav mnogobrojan, Aurelien Komlan Zohou ističe da problema oko organizacije nikad nisu imali, te da na svim koncertima nastupaju u punoj postavi.

Dub Incorporation su s albumom “Afrikya”, koji je izašao 2008. godine, potvrdili da su na čelu francuskog reggaea. Njihov posljednji album “Hors controle” (2010) je spoj reggae i world music, a na njemu se nalaze i prerade poznatih ritmičnih tekstova kao što je “Dos a dos”. Trenutno, grupa nema konkretne planove za novi album, međutim nakon turneje koja će trajati do kraja 2012, momci planiraju snimiti nekoliko pjesama.

Dub Incorporation je sada na putu ka Beogradu, a Banjalučani će dugo pamtiti sinoćnji koncert koji je dokazao da muzika, iako se pjeva na stranom jeziku, u stanju je da osvoji i usreći.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/vrela-noc-uz-dub-incorporation/||claudebot