Boris Režak: “Volite se ljudi!”

Objavljeno: 14. 2. 2012 u 10:51h

Poznat po svojim baladama, mladi Banjalučanin, Boris Režak obradovao je svoje fanove novim singlom “Tako lako”. U razgovoru nam otkriva svoje mišljenje o muzičkoj sceni, nalete inspiracije, te šta ga emotivno veže za Banjaluku.

Boris Režak

Novi singl pod nazivom „Tako lako“ će izaći danas, na Dan zaljubljenih. Da li pjesma možda ima neku skrivenu posvetu?

– Naravno da ima: “VOLITE SE, LJUDI!”

Odlučili ste da spot za novu pjesmu bude sastavljen od fotografija Vaših fanova. Veoma kreativna ideja, s obzirom na današnji trend snimanja visokobudžetnih spotova. Kakvo je Vaše mišljenje o tome i kako ste došli na ideju za ovaj spot?

– Ovo neće biti spot koji će se puštati na TV stanicama, jer je kvalitet slika dosta loš za takvu vrstu emitovanja. Nemam ništa protiv visokobudžetnih spotova – ko voli, nek’ izvoli! (smijeh). Što se ideja tiče, toga barem ne nedostaje u mom životu. Mislim da je lijepo što sam uključio svoje fanove, prvenstveno ljude koji su članovi moje oficijelne stranice na Facebooku u ovaj projekat. Oni sigurno vide u ovoj pjesmi i svoje zasluge. Ja pišem za ljude, naravno, i želim da i oni učestvuju u mojim notama.

Spremate dva iznenađenja za svoje fanove na Dan zaljubljenih, možete li nam nagovijestiti o čemu se radi?

– Ne znam o čemu se radi? Ono što znam jeste da izlazi nova pjesma i da sam uradio video klip od mnoštva fotografija koje su mi slali. Možda neko sprema iznenađenje za mene? Ne bih se ljutio… naprotiv!

Često u svojim postovima na oficijalnoj fejsbuk stranici citirate stihove Miroslava Mike Antića. Može li se reći da je on Vaša inspiracija i zašto?

– Ko sam ja da komentarišem Miku Antića? Inspiraciju dobijam često i iznenada, ako tad ne zapišem… gotovo… zaboravim! Nekad mi se desi da dobijem inspiraciju dok vozim. E, tad nastaju problemi!

Imate lični muzički atelje. Da li Vam to predstavlja olakšavajuću okolnost pri snimanju pjesama i na koji način?

– Da, imam muzički atelje u svom stanu. Mnogo je lakše jer radim kad god poželim, nisam limitiran vremenom.

Koje je Vaše mišljenje o stanju na muzičkoj sceni (i našoj i svjetskoj) u današnje vrijeme?

– Na sceni ima svega i svačega, puno loših, a malo dobrih stvari, šta da se radi. Svako neka sluša muziku po svom nahođenju kada već ove banana države i njihovi vlastodršci nisu u stanju da forsiraju dobre stvari i da uspostave neke aršine i mjerila, nego hljeba i igara za narod, a mi ćemo se dogovoriti.

Šta Boris radi u slobodno vrijeme?

– Uglavnom čitam.

U intervjuu sa jednom Vašom koleginicom sa muzičke scene, saznali smo da Banjalučani najmanje prihvataju banjalučke pjevače/muzičare. Kako vi vidite ovu konstataciju?

– Ne znam, ja nikada nisam imao loša iskustva sa svojim gradom (mislim naravno na Banjalučane), osim sa ljudima koji organizuju koncerte i svirke u Banjaluci. Očekuju da ih molim da sviram na Trgu ili gdje god, ali to se neće desiti, nemam ja želudac za njih.

Muzičari govore kako im je najveći problem borba sa piraterijom. Kako se Vi nosite s time?

– Super i ja narezujem CD-ove. (smijeh) Rekao bih da su veći problem autorska prava, koja se ne isplaćuju nama autorima u pravoj mjeri u kojoj bi trebali.

Da li je u skorašnjem planu koncert u Banjaluci?

– Ne vjerujem. Srce hoće, ali realnost ne dozvoljava.

Šta Vas veže za Banjaluku u emotivnom pogledu, s obzirom da ona nije Vaše trenutno mjesto prebivališta?

– Manje-više sve: porodica, prijatelji, komšiluk, Vrbas, Šehovi. Šta da se radi, morao sam otići ako sam htio da se nastavim baviti muzikom. Beograd je sada moj dom. Mada, ja stalno putujem i to je ono zbog čega volim ovaj posao: novi ljudi, nova mjesta – nikad nije dosadno.

Postoji li nešto što Vas nismo pitali, a Vi biste željeli dodati?

– Da nešto ostavimo i za drugi put, slažete li se…? (smijeh)

Video klip sa fotografijama Borisovih fanova za njegov novi singl “Tako lako” možete pogledati ovdje.

http://www.youtube.com/watch?v=20EGc0mxIBk&feature=colike

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/boris-rezak-volite-se-ljudi/||claudebot