Samo pozitivno brate!

Objavljeno: 25. 12. 2011 u 19:49h

Beogradska grupa Sunshine, svojim energičnim nastupom, sinoć je u banjalučkom klubu DFK prenosila pozitivne vibracije publici.

Sunshine su 1993. godine osnovali Branko Bojović Bane i Ramirez, te 1995. godine izdaju prvi album pod nazivom “Ljubavna likvefakcija”. Tadašnji sastav činili su još i vokalista Bogi, DJ Andrej, basista Kojot, gitarista Staca, te bubnjar Buca. 2001. godine dolazi do raspada, te nakon petogodišnje pauze, nova ekipa izdaje kompilaciju najvećih hitova.

“2007. je izdat The best of sa par novih pjesama, i tad polako počinjemo sa nekim svirkama, da bi sve to bilo konkretnije ove godine sa izlaskom maxi singla pjesme “Nina – nana”, rekao je Bane.

Pored Baneta, kao frontmena grupe, ekipu još čine bubnjar Škora, basista Vuk, gitarista Mićkeš te vokali Cvika i Iskaz. Ponovo sarađuje sa producentskom kućom Atman Active, sa kojom je radio na prva tri albuma.

“Sunshine je širok spektar boja, ima dinamičnijih, ali i sporijih i laganijih kombinacija. Neki nas nazivaju metal rap band, neki hardcore, ili rep band, a u principu to je sve crossover, odnosno spoj hip hopa sa jakim gitarama”, govori Bane o muzičkom pravcu kojem grupa pripada.

U pjesmama “Marginalan type” i “Zitiva” u pozadini svira simfonijski orkestar.

 – “Na ovim pjesmama orkestar je nasnimavan. Želja mi je da nekad napravimo ekserimentalni momenat, kao Metallica sa simfonijskim orkestrom. To bi mi bio jedan od ispunjenih životnih snova”, rekao je Bane.

Svojim tekstovima šalju pozitivne poruke i bore se protiv negativnih ljudskih osobina mržnje, zavisti, ljubomore…

“Šta znači da si jak, ako nisi pozitivan, i ako si destruktivan. Po meni su heroji ljudi koji tu jačinu koriste u plemenite svrhe, a ne kako bi maltretirali druge”, izjavio je Bane.

Bane kaze da je jos uvijek rano da govori o novom albumu.

“Trenutno radimo na novoj pjesmi “On i ja”, a za sad su nam cilj 3-4 pjesme godišnje, pa će se u nekom trenutku to i zaokružiti u album”, dodao je Bane.

Imaju i dobru saradnju sa MTV-jem, što je od velikog značaja, naročito zbog regionalnog uticaja.

Sa starom ekipom, Sunshine je već nastupao u Banjaluci nekoliko puta, a Bane posebno pamti koncert na tvrđavi Kastel 1998, te onaj u prepunoj dvorani Obilićevo, kad se tražila karta više.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/samo-pozitivno-brate/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])