Kako sa odjećom sakriti sve nedostatke (FOTO)

Objavljeno: 10. 7. 2016 u 15:38h

Ah ti nedostaci… Čini se da smo vječito nezadovoljne svojim izgledom, a možda i samo pretjerujemo… Ipak, činjenica jeste da svaki tip građe ima svoje bolje i lošije strane, a ukoliko želite da iz svog izgleda uvijek izvučete maksimum, evo nekoliko trikova!

Građa u obliku trougla

U vašem slučaju, donji dio tijela je izraženiji u odnosu na gornji, odnosno, imate “jače” kukove u odnosu na grudi i ramena. Držite se jarkih boja i zanimljivih printova kada je riječ o gornjim dijelovima odjeće. Vaše bluze, majice, sakoi i sl. trebalo bi da budu dužine iznad ili ispod naizraženijeg dijela kukova. Bilo koji oblik izreza će vam odgovarati, a osim toga, od aksesoara nosite upadljive, velike ogrlice ili ešarpe. Odlično će vam stajati kaiševi, kao i haljine sječene u struku i koje od struka na dole ležerno padaju. Izbjegavajte tamne boje, kratke majice i ravno sječene haljine. Kada je riječ o donjim dijelovima odjeće, ovdje dolaze u obzir tamne boje, pantalone sa ravno sječenim nogavicama i strukom “srednje” visine. Suknje do koljena su odličan izbor, a možete nositi “pencil” ili “A” suknje. Izbjegavajte naglašene džepove, “cigarette” i “skinny” patalone, kao i modele suknji i pantalona sa plićim strukom i horizontalnim prugama. Svi “oblici” visokih potpetica su odličan izbor kada je obuća u pitanju

Građa u obliku jabuke

Duge, vitke noge i ruke su vaš glavni adut, ali struk baš i nije definisan. Gore nosite svijetle boje kao i vertikalne pruge i držite se odjeće sa “V” izrezom koji će vizuelno izdužiti vašu figuru. “A” haljine koje su sječene u struku će vam najbolje odgovarati. Trebalo bi da izbjegavate previše usku garderobu, kao i stvari upadljivih printova i šara u baš tom “kritičnom” predjelu. Kaiševi i upadljive ogrlice su takođe “ne”. Kada je riječ o donjim dijelovima garderobe, modeli visokog struka su za vas idealni, kao i svi kraći modeli. Ukoliko volite da nosite suknje, birajte one do koljena, a skoro svaki model će vam dobro stajati. Izbjegavajte svjetle pantalone i pantalone niskog struka. Obavezno nosite štikle koje će izdužiti vašu figuru.

Građa u obliku obrnutog trougla

Gornji dio tijela je “jači” u odnosu na donji dio tijela, odnosno, grudi i ramena su izraženiji u odnosu na kukove. Neka gornji dijelovi odjeće budu tamnijih boja i nosite bluze sa “V” ili “U” izrezom i koje su dužine tik do kukova. Odgovaraće vam bilo koji “oblik” garderobe koji je ravno sječen, a možete nositi i zanimljive kaiševe. Izbjegavajte upadljive, “pufnaste” rukave, ali i majice sa tankim bretelama. Kada je riječ o pantalonama, možete nositi one koje su šire, upadljivih dezena, kapri pantalone i sl, a kada je reč o suknjama, vaše noge su “zahvalne” za bukvalno svaki model, bilo koje dužine, samo izbjegavajte one pripijene, do koljena. Štikle upadljivih boja i dezena su savršene za vas.

Građa u obliku pješčanog sata

Vaši kukovi i ramena su u istoj ravni i imate savršeni, uzak struk. Vaš struk jeste savršen, ali bi trebalo da izbalansirate gornji i donji dio tijela, pa tako nemojte nositi previše usku garderobu. Gornji dijelovi neka budu dužine do kukova, a kada je riječ o haljinama, neka budu dužine do koljena. Upadljivi rukavi i dezeni i široka, “baggy” garderoba ne bi trebalo da se nađe u vašem ormaru. Kada je riječ o pantalonama, “baggy” pantalone su dozvoljene, kao i one sa plitkim strukom i vertikalnim prugama. Nosite i suknje ispod koljena koje su slojevite, polukružne ili “pencil” sa visokim strukom. Horizontalne pruge, upadljivi detalji i džepovi kao i pripijene pantalone su za izbjegavanje. Osim “oblijih” štikli, možete nositi i baletanke sa oblim vrhom.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/kako-sa-odjecom-sakriti-sve-nedostatke-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])