Proizvodi koje morate prestati koristiti tokom ljeta

Objavljeno: 22. 6. 2016 u 20:51h

Sigurni smo kako ljeti sigurno ne nosite debele čarape ili vunene kape, a kako s promjenom godišnjeg doba mijenjate sezonsku garderobu tako bi trebali da uradite i sa svojom kozmetičkom torbicom, teške zimske proizvode zamjenite s laganijim verzijama.

Za početak zamjenite mat ruževe za kremaste verzije ili sjaj. Mat ruževi često znaju da isuše usne, a pod uticajem sunca mogu biti još i gori.

Ljeti dajte pauzu svojim usnama od mat ruževa i posegnite za kremastim ruževima ili sjajevima koji će usnama dati željenu boju, ali ih neće isušiti već će ih činiti njegovanim i hidriranim.

Osim tečnih ruževa, bilo bi dobro da i kremaste gelove za čišćenje lica izbacite iz ljetnje kozmetičke torbice i zamjenite ih gel verzijama. Ljeti se zbog visokih temperatura gotovo svima koža masti pa vam ne treba dodatna nega kremastog gela za čišćenje koji je inače odličan za zimske mjesece.

Odaberite gelove za čišćenje lica koji sadrže salicilnu i glikolnu kiselinu koja će napraviti lagani piling lica i sprečiti nastanak začepljenih pora. Što se tiče njege lica, bilo bi dobra da hidratantnu kremu zamjenite za serum lagane teksture.

Vlažni ljetnji vazduh sam će po sebi hidratizirati vašu kožu pa joj ne treba toliko dodatne hidratacije kao zimi. Veoma hidratantne kreme mogu začepiti vaše pore i izazvati izbijanje bubuljica pa se ljeti prebacite na lagane hidratantne serumu ili kreme na bazi gela koje imaju hidratantne sastojke poput hijaluronske kiseline koja će vašem licu dati prirodan dewy sjaj.

Ljeto nije vrijeme za teške pudere pa bi bilo dobro da ih zamijeniti BB ili toniranom kremom koje će i dalje pružati vašem tenu pokrivenost, a neće začepiti pore i stvoriti utisak maske.

Pri odabiru obratite pažnju na to da BB ili tonirana krema imaju što viši zaštitnih faktora. Od make upa, ljeti bi trebali da zamjenite i rumenilo u kamenu s kremastom verzijom.

Rumenilo u kamenu moglo bi začepiti vaše pore dok će pod ljetnjim visokim temperaturama kremasto rumenilo bolje funkcionisati i duže trajati. Ljeto je vrijeme koje ne podnosi tamne boje na kapcima, pa bi bilo najbolje da tamne sjenke zamjenite svjetlijim nijansama.

Za početak, izrazito crnu sjenku zamjenite toplo smeđom nijansom, a i vedre ljetnje autfite uvijek možete kombinovati s istim sjenkama.

Završni korak u make upu uvijek je puder u prahu ili kamenu, ali njega takođe preskočite ljeti jer će vašem tenu dati cakey izgled. Umjesto puderom, ciolook fiksirajte vodom u spreju jer će ona vašem licu pružiti hidrataciju i dati prirodni sjaj.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/proizvodi-koje-morate-prestati-koristiti-tokom-ljeta/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot