Zbog ovih grešaka izgledate starije

Objavljeno: 19. 6. 2016 u 09:39h

Mnoge dame prave neke svakodnevne greške zbog kojih izgledaju starije i doprinose tome da im koža brže stari. Evo koje su to greške i kako da ih izbjegnete.

“Manje je definitivno više, ako želite da izgledate mladoliko”, objašnjava šminker poznatih Majki Filips. Osim toga, on ima još nekoliko savjeta koji se tiču šminkanja, tačnije nanošenja korektora: “Nađite pravu nijansu, ni tamniju ni svjetliju od vaše kože. Nanesite ga malo i utrljajte u kožu, i birajte one koji hidriraju kožu”.

Kada stavljate rumenilo, Filips predlaže da ga nanesete duž cijele jagodične kosti, ali i da se držite podalje od crvenkastih i nijansi u boji cigle.

Maskaru ne nanosite na donje trepavice jer ćete time naglasiti bore oko očiju, a uprkos tome što je konturisanje lica trenutni hit, Filips kaže da ćete tako našminkani izgledati starije.

I šminkerka Denijel Roberts je saglasna sa tim. “Konturisanje će privući pažnju na bore i na pogrešne dijelove lica”.

Umjesto sijenčenja, ona predlaže da uzmete bronzer dve ili tri nijanse tamniji od svoje kože i da ga nanesete na jagodične kosti, na čelo uz liniju kose i na bradu. “Na ostatak lica stavite puder u prahu, a zatim čekticom prijeđite preko lica, da ne ostanu oštre linije od bronzera”, savjetuje Robertsova.

Još jedna od grešaka koja čini da dame izgledaju starije su svetlucavi ruževi za usne, upareni sa senkom za oči sa šljokicama.

Vjerovali ili ne, greška koja vam “dodaje godine” je i to što spavate puštene kose.

Dermatolog dr Džof Geneski kaže da, kada vam kosa slobodno pada tokom noći, ulja koja se nalaze u vlasima se prenose na lice, zatvaraju pore i dovode do pojave bubuljica.

Takođe, budite pažljivi da svoje lice ne čistite previše često. “Ako to radite često, imaćete više štete nego koristi. Isto važi i ako često radite piling lica jer na raj način oštećujete površinski sloj kože, koji štiti od toksina i sunčevog zračenja. Time se ubrzava proces starenja”, kaže dr Geneski.

Ovaj stručnjak upozorava da, ako koristite kreme koje sadrže retinol ili alfa hidroksi kiselinu, obavezno nanosite kremu sa zaštitnim faktorom.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/zbog-ovih-gresaka-izgledate-starije/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot