Spavajte u ovom položaju i grudi će vam ostati čvrste

Objavljeno: 7. 1. 2016 u 11:17h

Kada bi vam neko rekao da se tajna glatkog i mladlikog lica te čvrstih, prpošnih grudi krije u položaju spavanja vjerovjatno biste pomislili da se šali.

Međutim, u tome nema nikakve šale – istina je da postoji jedna poza koja garantuje baš ono o čemu sanja mnogo žena.

I nije riječ ni o kakvoj vratolomiji, a da stvar bude bolja, garantuje i san koji ne prekidaju napadi žgaravice te blaženo buđenje bez bolova u vratu.

Naučnici su utvrdili da spavanje na leđima izuzetno prija cijelom tijelu. U toj pozi glava, vrat i kičma trpe najmanje opterećenje te su, ako je glava lagano podignuta na jastuku, znatno smanjeni izgledi od neugodnog “podizanja kiseline” iz želuca.

Istraživanja su pokazala da spavanje u ovoj pozi smanjuje izglede za nastanak bora, jer lice ništa ne pritišće i “gužva”, a isto vrijedi i za grudi.

“U toj pozi”, objasnila je Di Ana Glazer, profesor dermatologije na Saint Louis University, “imaju najbolju podršku pa se neće ‘objesiti’.”

Dakle, spavajte na leđima i imaćete zdrav san i lice (gotovo) bez bora, a grudi će vam ostati na zavidnom nivou.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/spavajte-u-ovom-polozaju-i-grudi-ce-vam-ostati-cvrste/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot