Sakrijte svoj mamurluk pomoću šminke

Objavljeno: 7. 1. 2016 u 11:48h

Predstavljamo vam savršenu tehniku šminkanja koja kamuflira posljedice koje konzumacija alkohola ostavlja na vašem licu.

Praznična slavlja su često sinonim za ispijanje koktela i raznih alkoholnih pića, što dalje uzrokuje mamurluk, osjećaj slabosti i nedostatak energije.

Ujutru nakon proslave Nove godine i Božića svi ćemo se osjećati više ili manje mamurni, pa je pravo vrijeme da naučite kako da sakrijete posljedice koje je prethodno veče ostavilo na vašem licu.

Zato smo riješili da se konsultujemo sa Lizom Eldridž, poznatom šminkerkom i kreativnim direktorom “Lancome” koja nam je dala odlične savjete za kamuflažu umornog izgleda.

Prije šminkanja

Prije nego što krenete da se šminkate, obratite pažnju na vaše oči i podočnjake. Oči najviše stradaju nakon duge i teške noći, a ovo se najviše odnosi na osobe koje nose kontaktna sočiva. “Sve što je hladno će vam pomoći da se oslobodite nadutosti”, kaže Liza i dodaje: “Stavite vlažne pamučne blaznice u frižider i kada se dobro ohlade držite ih preko umornih očiju, kako biste smirili reakciju i uklonili natečenost”.

Koža

Kada je riječ o šminki koja treba da sakrije umor i mamurluk, zapamite – “manje je više”. Koncetrišite se na hidrataciju kože i najbolje bi bilo da preskočite nanošenje pudera i umjesto toga upotrebite malo korektora, koji će sakriti kritična područja i tamne krugove oko očiju.

Dobra hranljiva i hidratantna krema je takođe veoma važna stavka. Ova krema posjeduje laganu bazu te ćete prilikom nanošenja primjetiti da vaša koža dobija sjaj i svjež izgled, kao i neophodnu vlažnost.

Oči

Kada smo mamurni često osjećamo da je naše lice izgubilo svježinu i da su naše crte lica “sakrivene” iza nadutosti, zbog čega pomišljamo da crnim ajlajnerom istaknemo oči. Ovo je ogromna greška koju prave mnoge dame.

Jutro nakon provoda, šminkanje očiju bi trebalo da otvori oči i prosvjetli taj predio, pa pokušajte da izbjegavate tamne boje i olovke. Kremasta sjenka svjetlije nijanse, slične vašem tonu kože će pokriti crvenilo. “Možete iskombinovati dvije boje i konturisati oči koje će time poprimiti lijep oblik, a vaš izgled će biti prirodan”, savetuje Liza.

Izvor: Nezavisne/Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sakrijte-svoj-mamurluk-pomocu-sminke/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot