Novi trend za zdravu i sjajnu kosu: Korištenje 2 šampona u isto vrijeme

Objavljeno: 14. 11. 2015 u 15:03h

Mnoge žene, a posebno one s dugom kosom, često se žale kako ne mogu odabrati dobar šampon za kosu jer je ona u isto vrijeme i masna i suva.

VEĆ smo pisali o “multimaskingu”, popularnoj ideji da se na različite dijelove lica nanesu različite maske, ovisno o problemu koji se na kojem dijelu pojavljuje.

Stručnjaci nešto slično sada predlažu i za kosu, a moramo priznati kako ima smisla.

Mnoge žene, a posebno one s dugom kosom, često se žale kako ne mogu odabrati dobar šampon za kosu jer je ona u isto vrijeme i masna i suva.

Samo tjeme je masno te ga treba često prati, a vrhovi su suhi i porozni…

Za takav problem do sada su se savjetovali hidratantni šamponi i maske koje se nanose samo na vrhove, no neki beauty stručnjaci tvrde da se takav problem može riješiti uz paralelno korištenje 2 šampona.

Ako za tjeme koristite šampon namijenjen masnoj kosi, a za vrhove hranjivi šampon, sve potrebe vaše kose biti će zadovoljene, a kosa zdrava, snažna i sjajna, kaže ova teorija.

Najbolje je šampone koristiti između 2 ispiranja te započeti sa onim za masnu kosu, isprati, nanijeti hranjivi šampon na vrhove te zatim još jednom sve dobro isprati.

Vrijedi probati!

Izvor: Cafe.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/novi-trend-za-zdravu-i-sjajnu-kosu-koristenje-2-sampona-u-isto-vrijeme/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])