Sedam najboljih trikova za obnavljanje kose

Objavljeno: 26. 8. 2015 u 14:26h

Tokom ljetnjih dana veoma je bitna pravilna njega kose, posebno vrhova koji se najlakše oštećuju. I dok mnogi frizeri ističu da je jedini lijek za oštećene krajeve kose šišanje, postoje i drugi načini, koji ne podrazumjevaju skraćivanje kose. Pročitajte savjete profesionalnih frizera:

Vodite računa o farbanoj kosi.

“Bojenje kose razgrađuje spoljašnji dio dlake (kutikula) zbog čega se javljaju oštećenja krajeva”, ističe Lona Viđi, frizerka iz “Nexxus New York” salona. Zbog toga je važno da nakon farbanja ne perete kosu 48 sati, jer je ona tada veoma porozna i podložna lomljenju.

Koristite široki češalj

“Kada pod tušem nanesete regenerator, polako raščešljajte kosu češljem sa širokim zubcima. Na ovaj način ćete sprečiti lomljenje koje se najčešće javlja kada čšljate kosu nakon sušenja peškirom”, kaže Melani Fahlej, iz frizerskog salona “Ouidad”. Budite veoma nježni kada sušite i češljate mokru kosu, jer je ona mnogo slabija u odnosu na suvu.

Izbjegavajte određene frizure

Koliko god da je visok rep odlična frizura tokom ljetnjih dana, kada se kosa svakodnevno vuče i zateže u visok rep, nošenje ove frizure može da “slomi” i ošteti kosu. Zato pokušajte da mijenjate razne frizure ili stilove repa, pletenice i punđe, kako biste izbjegli uporno zatezanje kose na isti način.

Koristite dobre trake za kosu

Kada podižete kosu u repu ili punđu, izbjegavajte trake za kosu sa metalnim dijelovima. Ove trake su veoma loše za kosu jer se ona veoma često zaplete u metalni dio. Kada pokušamo da je skinemo, zakačene dlake se kidaju i lome. Zato vam savjetujemo da se opredjelite za kupovinu običnih, mekanih traka.

Upotrebljavajte hidratantnu masku

Nakon svakog pranja kose obavezno nanesite regenerator ili hidratantnu masku za kosu koja se brzo ispira. Ostavite da odstoji na glavi oko pet minuta, kako bi njeni sastojci dobro prodrli u koren i folikulu dlake. Kada kupujete proizvod za negu kose, birajte hranljive sastojke poput lanenog ili maslinovog ulja, u zavisnosti od vašeg tipa kose.

Koristite namirnice iz kuhinje

Postoje mnoge popularne DIY maske, za koje vam trebaju sastojci koje već sigurno imate u svojoj kuhinji, posebno u ljetnjem periodu. Avokado je veoma zdrava voćka koja odlično djeluje na kosu, posebno na njene krajeve. “Prirodna ulja avokada su veoma hidratantna”, naglašava frizerka Nunzio Saviano. “Takođe, volim da primenjujem kokosovo ulje kako bih nahranila krajeve kose i pružila joj neophodnu vlažnost.”

Izbjegavajte vrele aparate

Potrudite se da jedan period izbjegavate da stilizujete kosu, posebno kada je u pitanju korišćenje vrelih aparata, poput prese i fena. Jedna odlična stvar koja će vam pomoći u tome su šamponi i regeneratori za stilizovanje frizure- za ravnu i kovrdžavu kosu. Na ovaj način ćete izbjeći korišćenje figara, pegle i fena. Na taj način ćete pomoći vašoj kosi da odmori, zbog čega će biti zdravija i ljepša. I svi će to primijetiti!

Izvor: cosmopolitan.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sedam-najboljih-trikova-za-obnavljanje-kose/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])