Kako pravilno nanijeti tečni puder?

Objavljeno: 15. 8. 2015 u 15:23h

Iako ste možda sigurne da pravilno nanosite tečni puder koji koristite, ipak vrijedi pročitati naš članak kako biste pročitali još nekoliko savjeta koji vam mogu pomoćui da postignete savršeni ten.

Kako pravilno nanijeti tečni puder? Iako ste možda sigurne da pravilno nanosite tečni puder koji koristite, ipak vrijedi pročitati naš članak kako biste pročitali još nekoliko savjeta koji vam mogu pomoćui da postignete savršeni ten. Prije svega kada birate puder, nemojte ga probavati na ruci, nego nanesite tri različite nijanse na bradu. Naravno, koji puder vam odgovara morate da provjerite na dobrom svjetlu i sami pred ogledalom, bez mnogo slušanja drugih osoba, osim ako nisu stručnije od vas. Puder nikako ne bi trebao da bude puno vidljiv na vašoj koži, pa ga prema tome i birajte Ponekad je potrebno da odaberete dvije različite nijanse pudera, svjetliju i tamniju, jer vam ten na licu može biti različite boje, naročito tokom ljeta, pa na nekim dijelovima lica će vam trebati svjetlija nijansa, a na nekim tamnija. Morate obratiti pažnju na to koji tip kože imate. Ako vam je koža na licu masna, morate koristiti tečni puder u kombinaciji sa puderom u kamenu, ukoliko imate suhu kožu morate prije nanošenja pudera staviti dobru hidratantnu podlogu, a kada je normalna koža u pitanju tu možete da upotrijebite neki koji vam se najviše siđa. Za nanošenje pudera obavezno biste trebali da koristite široki kist. To bi trebao da bude kupolasti kist kojim ćete uspjeti da prikrijete baš sve problematične dijelove. Kada nanosite puder, nanosite ga pokretima prema dole, kako ne biste začepili pore i kako bi puder bio neprimjetan.

Kako bi vaša koža izgledala besprijekorno lagano kistom tapkajte puder po licu, a nikako ga nemojte mazati. Kada nanosite puder krenite od nosa, sredine čela i brade, zatim pređite na jabučice obraza, a tek onda na ostatak lica. Kada nanosite puder u prahu, vodite računa da ne pretjerate. Nanesite ga samo na T zonu i to u malim količinama, jer se na tim mjestima puder prvo skida.

Izvor: Ljepota.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/kako-pravilno-nanijeti-tecni-puder/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])