4 trika za šminku koja je otporna na znojenje

Objavljeno: 3. 8. 2015 u 20:01h

Da li ste znali da možete spriječiti “spadanje“ šminke i tokom najvrelijih ljetnih dana? Trik je da koristite vlažne proizvode (tečni puder) ispod suhih (puder u prahu ili kamenu). Kombinacija ovih proizvoda omogućiće brže nanošenje šminke te njenu veću postojanost. Evo šta trebate da uradite.

Koristite tečni puder koji u sebi ne sadrži ulja

tecni puder

Izaberite puder sa mineralima silikata, jer će upiti višak vlage sa lica pa će samim tim i šminka biti postojanija.

“Ojačajte” ajlajner pomoću sjenke

ajlajner

Za bolju postojanost ajlajnera, preko njega pređite sjenkom za oči iste nijanse. Razlog tome jeste taj što ćete sjenkom “navući“ zaštitni sloj preko voska koji se najčešće nalazi u ajlajner olovkama.

Zaboravite na kremasta rumenila

rumenilo

Iako izgledaju nježno i prelijepo, kremasta rumenila često “nestanu” s lica, čim koža malo postane vlažnija. Umjesto njih, za ovaj period, koristite rumenila u kamenu koja se istovremeno najlakše nanose, ali i najbolje sjedinjuju sa vašom kožom.

Završite sa puderom u prahu

puder u prahu

Suprostavite se znoju i masnoći na licu tako što ćete nanijeti prozračni puder u prahu. Ako se brinete da će bore biti još vidljivije, lagano nanesite puder koristeći što veću četku.

Izvor: minimagazin.info

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/4-trika-za-sminku-koja-je-otporna-na-znojenje/||claudebot