Piling od kafe je idealan u borbi protiv celulita

Objavljeno: 2. 8. 2015 u 11:41h

Gotovo svaka druga žena ima celulit i bori se s njim. Celulit se sastoji od masti, toksina, i vode koji se nakupljaju ispod kože stvarajući grudvice koje liče na koru pomorandže.

U sljedećem tekstu pročitajte neke super trikove koji će vam pomoći da se oslobodite od tih dosadnih grudvica na bedrima.

Neprijatelj celulita broj jedan je kofein. On smanjuje naslage i opskrbljuje kožu s antioksidansima, ali naravno kada je u pitanju vanjska upotreba. Dokazano je da ako koristite kofein na vašoj koži, tj. kao piling, smanjićete pojavu novog celulita. Kofein je posebno efikasan kada ga dugoročno koristite, piše Healthyfoodstar.

Sastojci potrebni za pripremu pilinga:

– 6 šoljica kokosovog ulja

– 1 šolja grubo mljevene kafa

– 3 kašike morske soli

Priprema:

U mješavinu kafe i soli dodajte kokosovo ulje – ako je prethodno u čvrstom stanju, možete ga rastopiti u mikrovalnoj. Mješavinu promiještajte i zatvorite je u posudu.

Upotreba:

Da biste dobili najbolje moguće rezultate, prije tuširanja masirajte tijelo sa suvom četkicom za stimulaciju cirkulacije. Nježno umasirajte sva ugrožena područja s kružnim pokretima.

Nanesite piling dok ste pod tušem. Nemojte zaboraviti da se nježno masirate dok nanosite piling, a preporučuju se kružni pokreti.

Ponovite ovaj postupak na dnevnoj bazi kako bi dobili najbolje moguće rezultate.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/piling-od-kafe-je-idealan-u-borbi-protiv-celulita/||claudebot