4 najjednostavnije vježbe za savršeno ravan i zategnut stomak

Objavljeno: 17. 7. 2015 u 20:05h

Napokon ste shvatili da je došlo vrijeme da uradite nešto po pitanju tog šlaufa koji izdajnički viri ispod uske majice? Bravo! To je prvi korak ka uspjehu. Druga stvar je takođe veoma bitna, a to je ishrana. Smanjite unos slatkiša i tjestenine, a povećajte unos integralnih žitarica, voća i povrća. Sada, kada ste sve uradili kako treba, ostaje vam da uđete u formu sa sledeće četiri jednostavne vježbe koje će vam pomoći da aktivirate uspavane mišiće te upornim radom dovedete svoj stomak do savršenstva.

Spuštanje prstiju na dole

prstiož

Lezite na leđa sa nogama savijenim u koljenima pod uglom od devedeset stepeni. Ruke zategnite i pružite pored tijela. Udahnite te lagano spustite prste prema podu. Zadržite par sekundi, izdahnite pa se vratite u početni položaj. Ovo je jedno ponavljanje. Uradite dvije serije od po deset ponavljanja.

Izdržaj

planm

Zauzmite položaj za sklek, ali tako što ćete se osloniti na laktove (a ne dlanove). Zategnite noge, leđa i zadnjicu te u tom položaju ostanite petnaest sekundi. Ponovite još tri puta, na svaku seriju dodadavajući  po pet sekundi.

“Brisač”

easy-wiper-legs

Lezite na leđa sa nogama savijenim u koljenima pod uglom od devedeset stepeni. Ruke ispružite pored tijela. Udahnite i laganim pomijeranjem spustite koljena u desnu stranu. Zatim izdahnite te se vratite u početni položaj. Isto ponovite i na lijevu stranu. Ovo je jedno ponavljanje. Uradite jednu seriju od deset naizmjeničnih ponavljanja.

Izdržaj na lopti

izd-na-lop

Kleknite ispred lopte za pilates te gornji dio tijela prebacite preko nje. Dlanovima se oslonite o pod pa donji dio tijela podignite na loptu kako je prikazano na slici. Stegnite i izravnajte leđa te gledajte ravno ispred sebe. Kada dovedete tijelo u potpunu ravan, zadržite se u tom položaju trideset sekundi. Možete dodatno stiskati mišiće zadnjice, stomaka i donjeg dijela leđa. Vježbu ponovite još dva puta.

Izvor: minimagazin.info

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/4-najjednostavnije-vjezbe-za-savrseno-ravan-i-zategnut-stomak/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])