Modni trendovi za 2015: Kakve farmerice kupovati (Foto)

Objavljeno: 29. 5. 2015 u 16:36h

Farmerice su nezamjenjiva stavka u garderobi svake žene. Svake godine, na tržištu se pojavljuju novi modeli teksasa (ili su stari modeli opet in). Ove godine, glavni trendovi farmerica su:

Farmerice u boji

ggg1

Obojene farmerice odlična su alternativa “regularnim”, a čini se da još dugo neće izaći iz mode. Tokom toplijih dana, preporučuje se nošenje farmerica pastelnih ili blijedih boja, a hladnije dane osvježite modelima bogatijih boja, kao što su tamno crvena, tamno smaragdna ili boja kobalta. Za ljetnu sezonu idealne su farmerice u bijeloj boji.

Iscijepane farmerice

ggg2

Iscijepane farmerice odlično idu uz majice i jakne, a veliki su hit ove sezone. Kako biste umanjili ležerno raspoloženje koje ovaj model farmerica daje, možete ih nositi uz majicu i blajzer i dodati detalje koji privlače pažnju. Naravno, nećete ih nositi na posao pa se preporučuje da ih oblačite kada idete na neobaveznu kafu sa prijateljicama ili šetnju.

Teksas jakna

ggg3

Teksas jakna se vratila na velika vrata. Ipak, ovog puta ona je svestranija; možete je nositi preko tunika, bluza pa čak i preko večernjih haljina. Kada kombinujete stvari za koje se čini da se ne slažu, možete dobiti veoma impresivne rezultate.

Dupli teksas

ggg4

Vjerovatno ste čuli za pravilo da se izbjegava nošenje “duplog” teksasa, ali ove sezone modni dizajneri podvlače da “pravila su tu da se krše” – posebno u svijetu mode. Ukoliko se odlučite za dupli teksas, postarajte se da uparite različite vrste teksasa. Vaša teksas jakna i farmerice mogu se razlikovati po tkanini, boji pa čak i uzorku. Rezultat kršenja pravila može da bude veoma zanimljiv.

Podvrnute farmerice

ggg5

Duge i široke farmerice su prošlost. Umjesto toga, dizajneri preporučuju novi/stari stil za ovu sezonu: podvrnute farmerice. Podvrnute iznad zgloba, na sredinu lista ili ispod koljena, ovaj stil najbolje se slaže sa štiklama. Štikle ne samo da će “izdužiti” vašu siluetu (što je veoma važno kada nosite ovaj stil) već će dodati i dašak glamura i zavodljivosti vašem izgledu.

Izvor: minimagazin.info

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/modni-trendovi-za-2015-kakve-farmerice-kupovati-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])