Devet grešaka u šminkanju zbog kojih izgledate starije (Foto)

Objavljeno: 28. 5. 2015 u 17:02h

Šminka nam pomaže da izgledamo njegovano i da prikrijemo eventualne nedostatke na licu. Međutim, nikada ne treba pretjerivati sa nanošenjem šminke, jer zbog toga možete izgledati mnogo starije nego što zaista jeste. Saznajte kojih je to devet najčešćih grešaka koje biste trebali da izbjegavate u svakodnevnom šminkanju.

Koristite pogrešnu nijansu pudera

d1

Zaboravite na pravilo koje nalaže da puder mora u potpunosti odgovarati boji vaše kože. S godinama lice postaje sve svjetlije tako da će puder, koji je u istoj nijansi kao vaš ten, učiniti da izgledate još starije. Zbog toga uvijek izaberite onaj koji je za nijansu tamniji od prirodne boje kože kako biste uvijek izgledali mladoliko i prirodno.

Pretjerujete prilikom čupanja obrva

d2

Jedina stvar koja je gora od neurednih i “čupavih” obrva jesu pretjerano počupane obrve. Ako vam se tako nešto i desi, obavezno koristite olovku za obrve. Zahvaljujući njoj, obrve će izgledati potpuno prirodno.

Nepravilno nanosite rumenilo

d3

Brzi trik za “podizanje” obraza: četkicom nanesite rumenilo, ali što više iznad jagodica. Nemojte povlačiti liniju od usana do uha, jer ćete na taj način izgledati previše ispijeno.

Ruž za usne

d4

U slučaju da koristite tečni ruž za usne, uvijek ga nanosite  pomoću četkice. Na taj način možete biti sigurni da nećete upotrijebiti veću količinu proizvoda nego što je potrebno. Prilikom šminkanja, ruž prvo nanesite na sredinu pa odmah zatim razmažite i na ostatak usana.

Ne stavljate bazu za sjenku

d5

Ako imate masnu kožu, vjerovatno ćete imati problem sa postojanošću sjenke. Riješite ga tako što ćete na kapke nanijeti prajmer koji je bezbojan, ali zahvaljujući njemu, sjenka će mnogo duže trajati. Takođe, intenzitet boje sjenke će biti i do tri puta jači nego bez prajmera.

Nepravilno izvlačite ajlajner

d6

Da li znate koji je najjednostavniji trik za ravno izvučen ajlajner? Nikada ne zatežite kožu prilikom nanošenja ajlajnera, jer ćete na taj način napraviti neravnu liniju. Umjesto toga, blago podignite bradu te pogledajte prema dole. Primijetićete da će vam kapci biti na pola zatvoreni, ali dovoljno otvoreni da možete vidjeti. Na taj način koža će biti zategnuta te ćete biti u mogućnosti da izvučete savršenu liniju.

Birate kremu umjesto pudera

d7

Već neko vrijeme proizvodi u prahu su na lošem glasu, jer žene smatraju da oni ubrzavaju starenje kože. Međutim, istina je da su kremaste sjenke i rumenila mnogo opasniji. Ako imate suhu kožu, kremasto rumenilo će se, bukvalno, zalijepiti za nju. Takođe ga je taško nanijeti na kožu za razliku od pudera koji se nanosi brzo i lako. Budite oprezni sa kremastim sjenkama, jer će one dodatno naglasiti sitne bore oko očiju.

Ne uvijate trepavice prije nanošenja maskare

d8

Trepavice mogu učiniti da vaše oči izgledaju ljepše i budnije. Međutim, greška koju najčešće pravite je to što ne koristite uvijač. Zato, svakodnevno prije nanošenja maskare, uvijte trepavice. Potrudite se da maskaru uvijek nanosite od korijena trepavica pa prema vrhovima. Profesionalni šminkeri savjetuju da, ako ste u žurbi te treba da izaberete između sjenke, maskare i ajlajnera, uvijek izaberete maskaru.

Stalno koristite jednu te istu nijansu ruža

d9

Najlakši način da osvježite svoj izgled jeste da promijenite boju ruža. Ako ste do sada nosili neutralne nijanse, isprobajte jarko crvenu boju. A ako je crvena sve do sada bila vaš zaštitni znak, isprobajte ružičastu. Slobodno eksperimentišite sa bojama, ali vodite računa da tekstura proizvoda bude što laganija i prozračnija.

Izvor: minimagazin.info

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/devet-gresaka-u-sminkanju-zbog-kojih-izgledate-starije-foto/||claudebot