Crvenokose: Najbolja boja kose za vaš ten (Foto)

Objavljeno: 15. 5. 2015 u 17:05h

Niste u pravu ako smatrate da crvena kosa pristaje dobro jedino damama sa izrazito svijetlim tenom. Kako bi vas ubijedili u suprotno, donosimo široku paletu raskošnih crvenih nijansi koje jednako dobro odgovaraju svim bojama tena.

Svijetli ten

Jarko narandžasto-crvena boja

ff1

Predivni ten nijanse porculana idealan je  za nijansu koja je kombinacija narandžaste i jarko crvene boje, jer pruža savršen kontrast između ove dvije krajnosti. Ona jednostavno naglašava vaše predivne crte lica i čini da izgledate još ljepše i privlačnije. Ova boja najbolje dolazi do izražaja na sofisticiranoj dužini kose poput one do ramena.

Crvenkasto-smeđa nijansa

ff2

Ako je vaš ten potpuno neutralan (što znači da nema ružičastih, žutih ili maslinastih podtonova), onda je ovo pravi izbor za vas. Da bi kosa što duže imala ovu predivnu boju, obavezno uradite tretman za sjaj kose. To možete uraditi u frizerskom salonu, ali i sami kod kuće koristeći veliki broj proizvoda namijenjenih upravo za postizanje sjajne i zdrave kose.

Blago narandžasta nijansa

ff3

Svijetli ten sa žućkastim podtonovima idealna je podloga za nježno narandžaste nijanse. Prigušeni podonovi crvene, damama sa ovakvim tenom, donose sjaj i vedrinu na lice. Imajte u vidu da jarko crvene nijanse nikako ne odgovaraju ovom tipu tena, jer biste izgledali blijedo i umorno.

Smeđa sa bakarnim odsjajem

ff4

Ova predivna boja, koja se sastoji od jednakih dijelova crvene i svijetlo smeđe izgleda sofisticirano na svakoj dami sa neutralno svijetlim tenom. Ako imate ten sa žućkastim ili masilnastim podtonovima, zaboravite na ovu nijansu, jer će vam lice izgledati previše narandžasto.

Srednje taman ten

Zlatno-crvena nijansa

ff5

Srednje taman ten sa maslinastim podtonovima idealna je podloga za zlatno-crvenu nijansu. Damama sa ovakvim tenom odlično pristaju tamne nijanse bogate bakarnim i zlatnim podnijansama. Držite se podalje od skerletnih i grimiznih boja.

Svijetlo bakarna boja

ff6

Tonska varijacija u prednjem dijelu kose naglašava predivne crte lica. Ako koristite ovu nijansu crvene, najbolje bi bilo da prvo uradite pramenove, a odmah zatim i tretman za vraćanje sjaja kosi. Na taj način kosa će izgledati mnogo prirodnije te će vašem licu dati mladalački izgled.

Bakarni pramenovi

ff7

Ova nijansa savršena je za prirodne brinete. Naime, ako imate srednje taman ten, vi ne želite da pretjerujete sa crvenom bojom, tako da je sasvim malo i više nego dovoljno. Na zlatno-kestenjastu kosu izvucite tanke bakarne pramenove. Ubrzo ćete se uvjeriti da tračak crvene na vašoj novoj kosi izgleda prelijepo i suptilno.

Tamniji ten

Jarko crvena boja kose

ff8

Crvenokose žene sa tamnim tenom djeluju senzualno, vatreno pa čak i pomalo opasno. Međutim, morate voditi računa da ne odgovara baš svaka nijansa crvene vašem tenu. Zaboravite na narandžaste i svijetlo crvene boje – za vas su savršene jarko crvene nijanse.

Izvor: minimagazin.info

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/crvenokose-najbolja-boja-kose-za-vas-ten-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])