Brinete: Najbolja boja kose za vaš ten (Foto)

Objavljeno: 13. 5. 2015 u 17:01h

Ko god da je pomislio kako su smeđe nijanse dosadne i svakodnevne, sigurno nikada nije vidio ovu predivnu paletu boja. Boja meda, kestena ili karamele savršene su svaka na svoj način. Donosimo savjete kako da pronađete nijansu koja savršeno odgovara vašoj boji tena.

Svijetli ten

Zlatno smeđa

t1

Zlatno smeđa boja djeluje potpuno prirodno i daje toplinu  vašem licu. Podloga za ovu boju treba da bude svijetlo smeđa te se  izvlače pramenovi koji su nekoliko nijansi svjetliji od nje. Najbolje od svega je to što ova boja djeluje toliko prirodno da je sasvim dovoljno da pramenove izvlačite dva do tri puta godišnje.

Ombré

t2

Ombré frizura je i dalje veoma popularna. Kombinacija tamno svijetlih pramenova daje prirodan izgled vašem licu. Ako želite ovu frizuru, neophodno je da kosa bude ofarbana u svijetlo smeđu boju. Na ovu boju izvlače se pramenovi koji su za dvije nijanse svjetliji od osnove. Ombré najbolje izgleda na valovitoj kosi. U slučaju da je kosa ravna, vidjeće se prelazi iz tamne nijanse u svijetlu, što ne izgleda nimalo prirodno.

Mahagonij

t3

Ova predivna boja  zasniva se na čokoladnoj nijansi sa naznakama rubina. Pretamne nijanse mogu djelovati previše grubo u odnosu na svijetlu put, ali primjese crvene će licu dati sofisticiran izgled.

Srednje taman ten

Boja kestena

t4

Maslinastom tenu odlično odgovara kosa boje kestena. Vodite računa da kosa mora biti izuzetno zdrava ako želite da imate ovu boju. Takođe, njega kose je od velikog značaja tako da bi bilo poželjno, ukoliko imate sijede, da se farbate svakih pet nedjelja. A ako ih nemate, onda je dovoljno da to radite svaka dva mjeseca.

Boja meda

t5

Ako ste prirodna plavuša, ova boja će vam odlično pristajati. Počnite sa svijetlo smeđom osnovom na koju ćete izvući izrazito tanke zlatne pramenove duž tjemena. Zatim, krenuvši dva centimetra od korijena, izvucite deblje zlatne pramenove. Nasvjetliji dio kose bi trebao da bude na prednjem dijelu te da počinje na obrazima.

Boja karamele

t6

Kosa boje karamele savršena je kombinacija tamne osnove i pepeljastih pramenova. Da biste dobili ovaj izgled, na boju kafe dodajte svijetlo smeđe pramenove. Ova boja će unijeti toplinu u vaše lice te će ono izgledati mnogo prirodnije.

Tamniji ten

Pepeljasto bronzana nijansa

t7

Za tamniji ten, pepeljasto bronzana nijansa  odličan je izbor. Na pepeljasto smeđu kosu izvucite prigušene zlatne pramenove. Oni će dati savršen balans vašem licu te ono neće izgledati previše narandžasto.

Tamno smeđa

t8

Ako se odlučite za tamno smeđu boju, imajte u vidu da je sjaj od velikog značaja, kao i tekstura kose. U slučaju da imate “neposlušnu“ kosu, prije farbanja je morate podvrgnuti tretmanu ravnanja kose. Zdrava i glatka kosa savršeno reflektuje svjetlost.

Izvor: minimagazin.info

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/brinete-najbolja-boja-kose-za-vas-ten-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])