Sama svoj majstor: 4 moderne frizure sa fenomenalnim volumenom (Foto)

Objavljeno: 28. 4. 2015 u 17:02h

Dosadila vam je ravna i svakodnevna frizura? Želite da izgledate poput buntovnice koja zna da uživa u životu? Donosimo četiri super moderne frizure koje će u potpunosti promijeniti vaš izgled.

Kosa prebačena preko glave

o1

“Duboki“ razdjeljak je najlakši način da od jednostavne bob frizure napravite frizuru za kojom će se svi okretati. Najbolje od svega je što vam za nju nije potreban ni fen, a ni figaro. Pramen po pramen kose uvijajte oko prsta te učvrstite lakom za kosu. Pustite da se kosa osuši na prirodan način  pa je prebacite preko glave i “razbarušite“ prstima. Zatim uzmite dio kose tačno iznad obrve i prebacite na drugu stranu. Učvrstite sa još malo laka ili gela za kosu.

Frizura inspirisana sedamdesetim

o2

Ova frizura je pravi dokaz da volumen ne mora da bude samo vertikalan. Frizura inspirisana sedamdesetim godinama prošlog vijeka  širi se u stranu. Uvijajte pramen po pramen kose koristeći figaro. Zatim, koristeći češalj sa širokim zupcima, nježno je pročešljate. Za kraj, kosu natapirajte tako što ćete krenuti od vrhova pa do sredine. Da bi frizura bila postojanija, nanesite malo laka za kosu.

“Neuredni” rep

o3

Zaboravite na uredni konjski rep i pokušajte sa nečim malo odvažnijim. Oslobodite vašu “divlju“ stranu sa ovom super frizurom. Tajna je u vrućim viklerima. Na kosu nanesite veću količinu pjene. Zatim, pramen po premen kose uvijajte pomoću vrelih viklera i to prema vani. Kada se vikleri ohlade, skinite ih te kosu raščešljate širokom četkom. Nakon toga, kosu prebacite preko glave te korijen pošpricajte lakom kako biste dodali “visinu“. Za kraj, kosu zavežite u niski, labavi rep.

Nestašne šiške

o4

Ako mislite da šiške dobro izgledaju jedino na ravnoj kosi, niste u pravu. One jednako dobro mogu da izgledaju na bujnoj, ali i kovrdžavoj kosi. Na mokru kosu nanesite losion za učvršćivanje (ili pjenu za kosu) te je osušite fenom koristeći prste. Zatim, kosu uvijte  figarom, ali tako što ćete neke pramenove uviti prema unutra, a neke vani. Za kraj, nanesite lak za kosu.

Izvor: minimagazin.info

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sama-svoj-majstor-4-moderne-frizure-sa-fenomenalnim-volumenom-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])