Tea Bošković: Volim odjeću bez kiča (Foto)

Objavljeno: 5. 4. 2015 u 14:23h

Model Tea Bošković, upečatljivo i lijepo lice domaće modne scene, za svoj stil kaže da je veoma jednostavan, te da voli profinjenu, decentnu i damsku odjeću, bez kiča i prevelikih detalja.

Ovoj manekenki najomiljenija odjevna kombinacija su traperice, majica i štikle.

Tea Bošković je poznata u modnim vodama i kao zaštitno lice brenda “Bellissima”, za koji je nedavno nastupala na reviji Sajma vjenčanja. Osim što je uspješna u manekenstvu, ova mlada Mostarka je i buduća magistrica psihologije.

Radila je kao model i u inostranstvu, najviše u Turskoj i gradu Bejrutu, ali je trenutno više prisutna u BiH zbog obaveza u vezi s magistarskim radom, čiju odbranu planira krajem ovog proljeća.

“Trenutno najviše radim na našem tržištu jer zbog obaveza na fakultetu ne mogu otići na duže u inozemstvo”, kaže nam Tea.

Prošle godine ova Mostarka izabrana je među 12 najseksi Hrvatica, a okitila se i lentom prve pratilje mis Hrvatske 2012. godine.

Tea kaže da u svom ormaru nema ektravagantnih odjevnih kombinacija i da su joj dosta zastupljene bijela i plava boja.

“Smatram da odijelo ne čini čovjeka i uglavnom sam veoma jednostavna. Ne mogu posebno izdvojiti koji mi je omiljeni kreator, ima ih puno, ali ako baš moram to bi bio Elie Saab, čije su kreacije i haljine divne”, rekla je ona.

Za dnevni make up radije bira manje upadljive i nježnije boje, dok za večernji izlazak nastoji naglasiti oči tamnijim sjenilima i usne ružem.

“U obje varijante moje trepavice su posebno naglašene jer naglašene trepavice su nešto što ženi daje zavodljivost. Bilo za dan ili veče važno je da make up izgleda svježe, prozirno i nenapadno, a rumenilo je neizostavni dio za postizanje toga, posebno u boji breskve” , ističe Tea.

Po njenom ukusu s ovih poručja najviše stila ima pjevačica Severina, a na globalnom Rijana.

Iako voli modu, Tea priznaje da bi u budućnosti više željela da se bavi psihologijom.

“Voljela bi svakako raditi u struci jer me psihologija kao znanost jako zanima”, dodaje Tea.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/tea-boskovic-volim-odjecu-bez-kica-foto/||claudebot