Četiri trika da se probudite sa spremnom frizurom (Foto)

Objavljeno: 30. 3. 2015 u 17:01h

Nekada jednostavno niste u mogućnosti da trošite vrijeme na pravljenje frizure, a posebno ujutro prije nego što krenete za dnevnim obavezama. Međutim, sledeća četiri trika će se preko noći pobrinuti da ujutru imate odličnu frizuru i to bez mnogo truda. Evo i kako.

Savršeni talasi u kosi

ff1

Operite kosu prije spavanja. Umotajte u peškir kako biste uklonili višak vode. Češljem sa širokim zupcima rasčešljate kosu te je podijelite na četiri dijela. Svaki dio pošpricajte sa malo laka za kosu te uvijte oko njegove ose. Svaki dio posebno zakačite ukosnicama te tako prespavajte. Ujutro, kada pustite kosu, dobićetepredivne talase u kosi.

Krupne lokne

ff2

Nakon što operete kosu, umotajte je u pletenicu i tako prespavajte. Ujutro, nakon što pustite kosu, vrhove uvijte figarom kako biste ih bolje definisali. Ovo je najbrži način da uvijete kosu, a istovremeno i najjednostavniji.

Spriječite mašćenje kose

ff3

Najbolji “lijek“ za masnu kosu jeste maska od kokosovog ulja. Jednom sedmično ulje nanesite na kosu (od korijena do vrhova), dobro umasirajte u vlasište te zamotajte u punđu. Nakon toga na kosu stavite kesu ili kapu za tuširanje kako ne biste isprljali posteljinu. Ujutro ustanite malo ranije kako biste detaljno isprali kosu (ponekad je neophodno da je šamponirate i do tri puta). Zahvaljujući ovoj maski, kosa će se mnogo manje mastiti i imaće predivan sjaj.

Kako da postignete “trajniji“ volumen

ff4

Za kosu koja izgleda savršeno samo na dan kada je operete postoji samo jedno rješenje – sitne pletenice. Operite i prosušite kosu, a zatim napravite razdjeljak na sredini glave i kosu podijelite na dva dijela. Svaki dio podijelite na još tri te ih ispletite u pletenicu, ali tako što ćete početi par centimetara od korijena. Nakon toga pletenice pošpricajte sa malo laka za kosu. Vodite računa da ne budu prečvrsto upletene. Prespavajte! Ujutro ih raspletite i kosu rastresite prstima. Dobićete volumen koji će trajati mnogo duže nego što obično traje.

Izvor: minimagazin.info

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/cetiri-trika-da-se-probudite-sa-spremnom-frizurom-foto/||claudebot