13 genijalnih trikova za nanošenje karmina koje svaka dama treba da zna

Objavljeno: 13. 3. 2015 u 17:04h

I kada pomislite da znate sve o korištenju karmina, napravite prostora za još koji savjet. Donosimo trinaest genijalnih trikova za nanošenje karmina koje svaka dama treba da zna.

lip2

Piling usana

Za lijepe i njegovane usne neophodno je redovno raditi piling usana. Nanesite labelo pa četkicom za zube pređite par puta preko njih. Na ovaj način ćete ukloniti oštećenu kožu sa usana.

Spriječite tragove karmina na zubima

Nakon što se nanijeli karmin, u usta stavite kažiprst te ga stisnite usnama. Nakon što ga izvučete van, na prstu će ostati sva boja koja se nalazila u unutrašnjem dijelu usana.

Karmin umjesto rumenila

Omiljenu nijansu ružičastog karmina nanesite na obraze kao zamjenu za rumenilo. Vodite računa da ga dobro utrljate kako ne biste izgledali poput klovna.

Sjenka za oči – zamjena za karmin

Ostatke polomljene sjenke nemojte bacati. Pomiješajte je sa balzamom za usne te nanesite umjesto karmina.

lip1

Trik sa puderom za dugotrajniji karmin

Na usne nanesite željenu nijansu karmina. Uzmite maramicu, prislonite je na usne te pospite prozirnim puderom. Mala količina pudera će ostati na usnama te zaštititi boju od prevremenog skidanja.

Posvijetlite karmin

Ako vam se desilo da ste pretjerali sa nanošenjem jarkih nijansi, sve što treba da uradite jeste da na usne nanesete malo korektora u kamenu. Na ovaj način ćete savršeno izbalansirati boju usana.

Nanosite karmin u dva sloja

Nanesite jedan sloj karmina pa nježno poljubite papirnu maramicu kako biste uklonili višak ulja sa usana, a odmah zatim nanesite i drugi sloj. Na ovaj način on će mnogo duže ostati na vašim usnama.

Pronađite crvenu nijansu karmina koja najbolje odgovara boji vašeg tena

Za dame sa svjetlijim tenom, najbolja je crvena sa podnijansama plave boje. Za srednje tamnu boju kože, izaberite jarko crvenu koja vuče na narandžasto. Ako imate izrazito tamnu put, za vas je idealna tamno crvena boja karmina.

lip3

Istaknite usne

Nakon što nanesete karmin, korektorom pređite duž spoljašnjih linija usana. Bićete oduševljeni dobijenim rezultatom.

Popravite oštećeni karmin

Slomljeni karmin zagrijte fenom za kosu te spojite dva dijela. Nakon toga ga stavite u zamrzivač kako bi se stvrdnuo.

Lakom za kosu skinite mrlje od karmina

Na zamrljano mjesto nanesite lak za kosu i ostavite da odstoji desetak minuta. Pamučnom krpom protrljajte mrlju te tkaninu operite u mašini za veš.

Trik za prirodniji izgled usana

Nakon što nanesete olovku, prstima tapkajte po ivicama usana kako biste ublažili iscrtane linije (i da bi usne izgledale prirodnije).

Nanesite prajmer

Još jedan trik za veću postojanost karmina je da prije nego što ga nanesete, oko ivica usana stavite prajmer.

Izvor: minimagazin.info

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/13-genijalnih-trikova-za-nanosenje-karmina-koje-svaka-dama-treba-da-zna/||claudebot