Savršena šminka za sve prilike u samo pet koraka

Objavljeno: 25. 2. 2015 u 17:02h

Koliko vremena vam je potrebno da se našminkate? Da li vam je dosadilo da satima razmišljate koja nijansa sjenke ili karmina najbolje odgovara odjeći koju ste odabrali? Da biste izbjegli nepotrebno nerviranje, donosimo par trikova zahvaljujući kojima ćete uvijek biti savršeno našminkani bez obzira gdje idete i šta ste obukli.

Nanesite sjenku

Na unutrašnje djelove kapaka nanesite svjetliju sjenku, a na srednji i spoljašnji dio, tamno ljubičastu. Na taj način ćete napraviti ombre efekat. Tamno ljubičasta nijansa pomalo podsjeća na prirodnu boju kože, što će pomoći da postignete što prirodniji look.

Nanesite ajlajner u slojevima

Da biste savršeno definisali oči, prvo nanesite vodootporni ajlajner duž unutrašnje linije donjeg i gornjeg dijela kapka. Nakon toga, ajlajner olovkom povucite linije iznad i ispod trepavica. Za kraj, uzmite tečnu ajlajner olovku, pređite preko gornjeg kapka te istu liniju malo produžite iznad spoljašnjeg dijela oka.

ss2

Uvijte trepavice i nanesite maskaru

Fenom zagrijte uvijač za trepavice te ih uvijte. Nakon toga nanesite dva sloja maskare.

Nanesite sjaj na obraze

Biserni sjaj za usne nanesite na jagodice. Uzmite četkicu za nanošenje sjenke te nanesite malo istog sjaja i na unutrašnje uglove očiju.

Usne

Završite šminkanje tako što ćete na usne nanijeti labelo ili prozirni sjaj za usne.

Izvor: minimagazin.info

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/savrsena-sminka-za-sve-prilike-u-samo-pet-koraka/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])