Otkrivamo najveće istine i zablude u vezi sa kosom

Objavljeno: 22. 2. 2015 u 12:54h

Da li proizvode za negu kose treba često mijenjati? Ubrzava li šišanje rast kose?

kosa

Profesionalni frizeri odgovorili su na najčešće postavljana pitanja u vezi sa negom kose kako ne biste i dalje živjeli u nekim opšteprihvaćenim zabludama…

Mit: Redovno šišanje ubrzaće rast kose.

Realnost: Kosa raste oko jedan centimetar mjesečno, a šišanje nikako neće ubrzati proces. Ipak, skraćivanje krajeva na svakih 6-8 nedjelja sprečiće pucanje vrhova I omogućiti da lakše stolizujete frizuru. Ako želite kvalitetnije vlasi, konzumirajte hranu bogatu proteinima i omega-3 masnim kiselinama.

Mit: Na svaku iščupanu sijedu vlas izrašće još nekoliko novih.

Realnost: Ako primjetite sijedu vlas koja štrči u moru tamne kose, slobodno je iščupajte. Jedino što bi moglo da vas zabrine je da redovnim čupanjem ne oslabite folikul dlake, pa ona jednog dana prestane da raste.

Mit: Vremenom možete razviti rezistentnost na određene proizvode za kosu.

Realnost: Okruženje i sezonske vremenske prilike poput vlažnosti vazduha mogu stvoriti utisak da proizvod ne djeluje. Takođe, proizvodi pojedinih brendova sadrže velike količine silikona koji vašu kosu čini glatkom i sjajnijom, ali koji se nakon nekoliko nanošenja može nagomilati i učiniti da vaša kosa izgleda mlitavo i beživotno.

Mit: Ako odete na spavanje sa mokrom kosom, oštetićete je.

Realnost: Sve je u redu, dok god ne odete na spavanje sa mokrom kosom zavezanom u rep ili punđu jer to može izazvati pucanje vlasi.

Mit: Regenerator za kosu je potrebno nanositi od korijena ka vrhu.

Realnost: Na korijen kose najbitnije je nanijeti šampon, a tokom šamponiranja možete nanijeti i malo regeneratora, ali isključivo na krajeve kose. Vodite samo računa o tome da kosu ne trljate suviše snažno ili je sušite pokretima peškirom dužinom kose – na taj način oštetićuju se vlasi kose.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/otkrivamo-najvece-istine-i-zablude-u-vezi-sa-kosom/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])