Kako šminka utiče na vaš ljubavni život

Objavljeno: 19. 2. 2015 u 14:56h

Da li vam šminka “pomaže” ili “odmaže”?

sm

Žene sa šminkom tokom godina razvijaju poseban odnos. Nalik onom koji strpljivo grade sa cipelama (ili tašnama, ako spadaju u tu “kategoriju”). Bilo da se ste od onih koje ne izlaze iz kuće bez maskare i rumenila, bilo da se šminkate još-malo-pa-nikad, vaš izbor odražava vaš pogled na svijet i pristup životu. Evo kako vaša “veza” sa šminkom utiče na vašu ljubavnu vezu.

Koristite sijenku?

Dobićete više muške pažnje. Romantizovana predstava o “očima kao ogledalu duše” vjerovatno je razlog zbog kojeg muškarci najviše pažnje obraćaju na šminku na očima. Žene koje na neki od profila na društvenim mrežama okače sliku na kojoj imaju sijenku za oči dobiju 139 odsto više poruka od muškaraca od onih koje postavljaju drugačije slike, pokazuje statistika sajtova za upoznavanje.

Crveni karmin?

Neće moći da skrene pogled. Da se muškarci pitaju, crveni karmin nikad ne bi izlazio iz mode. Istraživanje koje su sproveli na Univerzitetu u Mančesteru (da, neko se i time bavio) pokazalo je da muškarci pogled na licu žene koja ima crveni karmin zadržavaju 7,3 sekunde. Ako je u pitanju neka ružičasta nijansa – 6,7 sekundi. Dakle, crveni karmin je dobro “oružje” za “kontrolu uma”.

Muškarci bi voleli da se šminkate manje

Mada, onda ostaje nejasno zašto ne mogu da skrenu pogled kad prođe neka cica sređena tip-top…

Kad ste našminkane, muškarci vas doživljavaju kao “stručnije”

Prema studiji koju je sproveo Procter & Gamble, našminkane žene muškarci percepiraju kao “kompetentnije”. Zato možda nije loša ideja da se ako idete na razgovor za posao ipak (diskretno) našminkate.

Rumenilo i bronzer odbijaju muškarce

Iako čak i žene koje se malo šminkaju najčešće stavljaju rumenilo ili bronzer, ako vam je cilj da ga privučete, skoncentrišite se ipak na oči…

Izvor. Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/kako-sminka-utice-na-vas-ljubavni-zivot/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])