Pravilno uskladite modne detalje

Objavljeno: 15. 12. 2011 u 11:05h

Bliži se najluđa noć u godini. Pred vama su mnoge mogućnosti koju šminku, odjeću  i nakit da izaberete.

Dizajnerka odjeće i tekstila iz Banjaluke, Biljana Dragojević govori šta je modi ove sezone i savjetuje kako da uskladite modne detalje.

„Akcenat je prije svega na čipki. Ona je ove sezone zastupljena u svemu, pa i u nakitu, na ogrlicama, naušnicama, narukvicama itd. Boje koje dominiraju su crna i zlatna, crvena, ali i  boja srebra koja nikada ne izlazi iz mode. Ovaj put zlatna je za nijansu dominantnija od srebrene boje“, rekla je Dragojević.

Izrada unikatnog nakita i modnih detalja je ono čime se bavi, pa damama za novogodišnju i svečanu priliku preporučuje da koriste krupan nakit i cirkone.

„Cirkon nikada ne izlazi iz mode iako mnogi smatraju da je on dio kiča. Međutim, ako se dobro uskladi sa odjećom može da izgleda glamurozno, lijepo i efektno. Aktuelan je i krupan nakit iako sve zavisi od stila i ukusa“, izjavila je Dragojević.

Ona je dalje navela da ne treba pretjerivati prilikom kombinovanja ovakvog nakita. Ako imate krupne naušnice možete sebi dozvoliti jednu veću  narukvicu sa manjim prstenom ili obrnuto. U ovom slučaju ogrlicu nemojte stavljati. Ona se može kombinovati sa sitnim naušnicama koje su u skladu sa ogrlicom.

Ako je akcenat na nakitu onda je odjeća u drugom planu pa se šljokice, cirkoni, upadljiv kaiš, broš i slični detalji po odjeći ne preporučuju. Naglasak uvijek treba da bude na jednom, a ako je to odjevni predmet onda ga nakit i ostali detalji samo prate.

Pored nakita ove sezone u modi su crne i čipkaste trakice za kosu, kao i čipkaste rukavice. Ukrasi za kosu mogu da budu sa cvjetićima ili bez, da idu preko čela ili kao ukras u obliku rajfa.

U novogodišnjoj noći želim vam da zablistate i da budete posebne na svoj način. Ne zaboravite najvažnije, a to je da se vi dobro osjećate bez obzira na to šta ste odlučile da nosite.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/pravilno-uskladite-modne-detalje/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])