Zašto vam se omiljeni parfem prestao sviđati?

Objavljeno: 8. 12. 2011 u 18:26h

Postoji mnogo razloga zbog kojih se mijenja vaše čulo mirisa i vaš donedavno najdraži parfem vam se prestao sviđati. Najčešći uzroci su starenje, emocije, trudnoća i pretjerivanje.

Parfem

Sa starenjem, smanjuje se percepcija mirisa, te žene s godinama često nesvjesno, koriste dosta jače parfeme.

Miris često djeluje kao vremeplov i to u jednom pravcu – u prošlost. Često mirise povezujemo sa određenim događajem, tako da, ako vas miris podsjeća na neki događaj koji vam je izvazavo razočaranje, tugu ili  ljutnju, može vam postati odbojan.

Tokom trudnoće, ne samo da se mijenja žensko tijelo, nego i njena čula mirisa i ukusa. Istraživanja pokazuju da je, od početka do kraja trudnoće, većina žena osjetila hormonske promjene. Nivo estrogena počinje rasti ubrzo nakon začeća, a posljedica toga je i netolerancija ukusa i mirisa koji su, prije trudnoće čak bili jedan od favorita!

Imate li prijateljicu koja obožava svoj parfem, pa ga nanosi u tolikoj mjeri da potpuno zasjenjuje sve druge mirise? Čak i ako vam se nekada sviđao taj miris, vjerovatno vam, usljed tolikog pretjerivanja, više neće lijepo mirisati, pa čak može početi izazivati osjećaj mučnine.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/zasto-vam-se-omiljeni-parfem-prestao-svidati/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])